- For FrP er innstrammende tiltak det vesentlige

Sonderingsmøte om den økte flyktningsstrømmen foregikk mandag kveld.

DISKUSJONER: - Vi har hatt en konstruktivt møte, hvor partene har fått diskutert dette, sier parlamentarisk leder i Høyre Trond Helland. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DISKUSJONER: - Vi har hatt en konstruktivt møte, hvor partene har fått diskutert dette, sier parlamentarisk leder i Høyre Trond Helland. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har hatt et konstruktivt møte, hvor partene har fått diskutert og snakket sammen, sier parlamentarisk leder i Høyre Trond Helland, etter sonderingssmøte om hvordan regjeringen skal finansiere den økte flyktningstrømmen.

Regjeringa mener den økte flyktningtilstrømmingen vil koste Norge 9,5 milliarder kroner. Dette vil de finansiere med penger hentet fra bistandsbudsjettet, og ved å kutte i skattelettene de la fram tidligere i høst.

Dette vil føre til at Norge må avslutte flere konkrete bistandstiltak, uten at regjeringen har svart på akkurat hva dette innebærer.

Sonderingssamtalene om dette startet mandag kveld. 

- For FrP er innstrammende tiltak det viktige, men dette var bare en samtale, og ingen konkrete tiltak, sier parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik.

Allerede førstkommende tirsdag starter budsjettforhandlingene. Regjeringspartiene er avhengige av KrF og Venstre for å få gjennom budsjettet. Og tonen fra samarbeidspartiene var en ganske annen i går, sammenliknet med da regjeringen la fram sitt opprinnelige forslag til statsbudsjett tidligere denne måneden.

- Det kan bli veldig utfordrende å bli enige, og det er ikke sikkert vi får til en løsning. Først må det store endringer til. Frp må være villige til å flytte på seg, uttalte Hareide til Dagbladet, fredag.

- Vi skal snakke sammen. Vi snakker alltid sammen, men det er ikke dermed sagt at vi blir enige, sa Fremskrittspartiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik til NTB før sonderingene startet i statsrådssalen. Nesvik gjentok at målet for Frp er å få til innstrammende tiltak, «slik at vi også i framtida kan ha handlingsrom i budsjettet».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram