Joe Biden

- For gammel for å reise

Kilder til Telegraph hevder Det hvite hus hindrer Biden fra å delta i Kong Charles kroning på grunn av helsebekymringer.

BEKYMRET: Det spekuleres stadig i den 80 år gamle presidentens helsetilstand. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB
BEKYMRET: Det spekuleres stadig i den 80 år gamle presidentens helsetilstand. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

6. mai skal Storbritannias nye konge, kong Charles, krones og den amerikanske presidenten Joe Biden er invitert til kroningen.

Det er ikke bekreftet verken fra britisk eller amerikansk hold om presidenten vil delta i den høytidelige seremonien, men fredag meldte The Telegraph at Biden ikke ville delta på kroningen da han angivelig har andre forpliktelser samme dato.

Nå hevder kilder til avisa at det ikke skal ha vært en fullbooket kalender som er grunnen til avslaget på invitasjonen, men at Det hvite hus er skeptiske til reisen på grunn av presidentens høye alder.

- Joe Biden er for gammel til å krysse Atlanterhavet to ganger på en måned, hevder kilden.

USAs president Joe Biden var litt uheldig på vei opp trappa til sitt Air Force One etter besøket i Polen. Video: Reuters Vis mer

Presidenten skal nemlig ha planer om å besøke Nord-Irland for et annet arrangement i slutten av april. De som står ham nære skal derfor ha ønsket å unngå at Biden blir for sliten for sine oppgaver hjemme i statene ved at han reiser mye rundt kloden.

- Fyren er 80. De begrenser dermed aktivitetens hans betydelig, skal kilden ha sagt.

Slike tiltak skal imidlertid ikke være uvanlig, skriver avisa. Også tidligere president Donald Trump skal ha fått liknende begrensninger under hans presidentperiode, tross hans noe yngre alder.

Det hvite hus har ikke bekreftet påstandene om at reiseplanene kan bli påvirket av Bidens alder.

The Telegraph skriver videre at USA har spesifisert at Bidens eventuelle fravær ikke skal tolkes som en avvisning. Det spekuleres også i om førstedame Jill Biden vil møte opp i kroningen i stedet for presidenten selv.

Biden er den eldste presidenten i USAs historie. Helt siden valgkampen hvor han gikk av med seieren i 2020 har hans høye alder og helsetilstand vært et tema.

Tidligere i mars bekreftet presidentens lege at det ble gjort funn av kreftceller etter at en lesjon ble fjernet fra presidentens bryst samme år.

Alt kreftvev skal ha blitt fjernet og det var ikke behov for ytterligere behandling, ifølge legen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer