For glad i barnepiken

LONDON (Dagbladet): Den kongelige barnepiken Tiggy Legge-Bourke har fått kjeft fordi hun ga prins Harry en omfavnelse og fordi dette ble fotografert. Slike følelser har ikke en kongelig barnepike lov å vise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tiggy Legge-Bourke (30) er «surrogatmor» for prinsene William (14) og Harry (12), når de er sammen med faren, prins Charles. Hun blir likt av prinsene, som gjerne leker med henne slik unge gutter gjør. Det har vært vist bilder av Tiggy og prinsene som vasser i en elv på Balmoral-slottet i Skottland. De holder hverandre i hendene for ikke å falle. Bildet skal ha irritert Diana, som mener prinsene er blitt altfor glade i Tiggy.

Rasende Charles

Det som nå utløste konflikten var at hun ga Harry en klem etter gudstjenesten forrige søndag i West Newton-kirken i Norfolk.

Prins Charles skal ha blitt rasende og gitt ordre til sin nye privatsekretær Stephen Lamport om å gi henne en overhaling.

Hun ble fortalt: - Dette er ikke den riktige måten å opptre offentlig på.

Charles frykter bråk fra Diana, som ikke hadde klagd på dette bildet. Prinsene setter stor pris på Tiggy Legge-Bourke. Hun har til og med besøkt kostskolen Eton, hvor prins William går, og de har gått turer i skolens parkområde.

Gråtende

Tiggy Legge-Bourke ble innkalt til St James-slottet, hvor prins Charles har sine kontorer. Der møtte hun privatsekretæren. Seinere så kontorpersonalet henne løpe nedover korridoren mens tårene trillet. Det er fare for at hun får sparken, hvis ikke de unge prinsene redder henne.

Etter planen skal hun reise med prins Charles og prins Harry til skisenteret Klosters i Østerrike like etter jul. William blir på Sandringham fordi han foretrekker å gå på jakt.

Tiggy Legge-Bourke kommer fra en overklassefamilie som har stått kongehuset nært. Hun har kjent prins Charles i mange år. Jobben gir henne en årsinntekt på 180 000 kroner som barnepike.

Planen er at hun skal være stasjonert på Charles landsted Highrove i det nye året, og ta seg av prinsene når de kommer dit i skoleferiene. Spørsmålet er om hun har fått nok av kongefamilien og sier opp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer