KART: Ramazan Noyan Culum la ut dette kartet over sin reise til Storbritannia for å finne den britiske kvinnen han hadde blitt besatt av. Foto:  SWNS.com / NTBScanpix
KART: Ramazan Noyan Culum la ut dette kartet over sin reise til Storbritannia for å finne den britiske kvinnen han hadde blitt besatt av. Foto: SWNS.com / NTBScanpixVis mer

For han var det den ultimate kjærlighetserklæring, for henne et rent helvete.

Stalkeren reiste over 400 mil for å møte «sitt livs kjærlighet» igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Ramazan Noyan Culum (38) var på ferie på Kypros i 2005 møtte han den britiske servitøren Courtney Murray.

Det møtet forandret livet hans. For å vinne hjertet til servitøren han hadde møtt syv år tidligere, bestemte den tyrkiske forretningsmannen seg for å legge ut på en åtte måneder lang seiltur.

I en liten yacht reiste han over 400 mil for å finne henne igjen, skriver Daily Mail.

Den ultimate kjærlighetserklæring For han var turen den ultimate kjærlighetserklæring. Problemet var bare at Murray overhodet ikke var interessert i ham.

Hun skal ha forlatt jobben sin på Kypros for å unnslippe 38-åringen, og hans urovekkende, vedvarende tilnærmelser.

Dette var likevel ikke nok til å avskrekke Culum fra reisen, som angivelig skal ha gjort at han mistet jobben som direktør.

I tillegg skal han, ifølge sin egen blogg, ha blitt arrestert flere ganger, og blitt «utestengt fra flere land enn Osama Bin Laden.»

Brå slutt Den bisarre reisen fikk en brå slutt forrige fredag, da 38-åringen ble arrestert i en britisk havn.

- Denne mannen prøvde å komme inn i landet uten visum eller gyldig pass, men ble stanset og vil nå bli deportert til hjemlandet sitt, sier Peter Jones ved grensevakten i Storbritannia til Daily Mail.

En uforglemmelig dykkerutflukt 38-åringens besettelse skal ha begynt i 2005 da han var på en dykkerutflukt på Kypros. Murray jobbet som servitør på en kafé, der Culum spiste lunsj.

Selv om hun ikke viste noen interesse for ham, skal han ha stjålet telefonnummeret hennes fra kafeens vegg, og begynt å trakassere henne. Murrays venner forteller at Culum etter det første møtet kom til kafeen flere ganger.

Den ene gangen skal han ha hatt med seg en kniv for å «ta henne», skriver Daily Mail.

Nektet å gi opp Han ble arrestert og deportert fra Kypros. Hendelsen gjorde tilsynelatende Murray så skremt at hun returnerte til sitt hjem i Liverpool.

I begynnelsen av 2011 nektet Culum fortsatt å gi opp servitøren, til tross for at hun hadde giftet seg med en annen mann.

Han sporet henne opp via Facebook, noe som resulterte i at hun blokkerte ham fra nettstedet.

Vil gifte seg med henne I april i år dro 38-åringen fra Bodrum i Tyrkia. På bloggen sin skrev han et innlegg om at han ønsket å gifte seg med Murray, selv om han har skjønt at hun avskyr ham.  

Under reisen skal Culum ha blitt arrestert i både Italia og Spania, fordi han ikke har hatt de riktige papirene.

Han har kjempet mot stormfulle hav i Adriaterhavet og Middelhavet, seilt gjennom Gibraltarstredet, langs kysten av Spania og over Biscayabukta før han satte kursen nordover mot den engelske kanal.  

Sultestreiket for «kjærligheten» På bloggen sin skriver Culum at han har sittet i fengsel, sultestreiket og vært innlagt på mentalsykehus etter møtet med Murray i 2005.

- Din dumme jente. Har du ikke forstått hvorfor jeg kommer til Storbritannia? Jeg vil komme dit, jeg vil knele foran deg. Jeg vil kysse dine hender, og jeg vil fri til deg. Du kan gifte deg med meg eller du kan få meg fengslet. Det er ditt valg. Vær så snill å si ja til mitt frieri, og gi meg en familie. Jeg kommer til deg, skriver han på bloggen ifølge Daily Mail.

Ber han gi opp På bloggen har Murrays venner og familie kommentert, for å få en slutt på forfølgelsen.

De kaller 38-åringen for en «fruitcake stalker.»

- Hvis du kommer deg til Storbritannia og forsøker å kontakte Courtney vil vi kontakte politiet umiddelbart, skriver Murrays tante, Florence.

En annen oppfordrer Culums venner og familie til å ta affære.

- Denne er til hans venner og familie, som bryr seg om han: Skaff hjelp! Han er en fare både for seg selv og for Courtney!

REISTE: Ramazan Noyan Culum la ut på en over 400 mil lang tur i sin yacht for å vinne hjertet til en servitør. Foto: Ramazan Noyan Culum / SWNS.com/NTBScanpix
REISTE: Ramazan Noyan Culum la ut på en over 400 mil lang tur i sin yacht for å vinne hjertet til en servitør. Foto: Ramazan Noyan Culum / SWNS.com/NTBScanpix Vis mer