OPPFORDRET CORBYN TIL Å GÅ: Da den snart avtroppende statsministeren, David Cameron, fikk spørsmål fra Labour-leder Jeremy Corbyn under spørretimen i ettermiddag fikk han klar beskjed: - Det er ikke i nasjonens interesse at du blir sittende. Foto: Arkiv/AP
OPPFORDRET CORBYN TIL Å GÅ: Da den snart avtroppende statsministeren, David Cameron, fikk spørsmål fra Labour-leder Jeremy Corbyn under spørretimen i ettermiddag fikk han klar beskjed: - Det er ikke i nasjonens interesse at du blir sittende. Foto: Arkiv/APVis mer

For himmelens skyld mann, gå av!

Det er statsminister David Comeron sin tydelige beskjed til Labour-leder Jeremy Corbyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det stormer rundt Labour-ledere Jeremy Corbyn. I går lekket Sky News det at hele 172 av Labours parlamentsmedlemmer stemte for et mistillitsforslag mot lederskapet til Jeremy Corbyn. Bare 40 stemte imot.

Under statsministerens spørretime i parlamentet onsdag ettermiddag var Cameron tydelig på hva han mente om partilederen:

- Det er ikke nasjonens interesse at du sitter som Labour-leder. For himmelens skyld mann, gå av!

Utspillet kom da Labour-leder Jeremy Corbyn reiste spørsmål rundt Camerons avgjørelse om å forlate statsministerposten. Han argumenterte videre med at antall fattige barn i Storbritannia har økt med 200.000 under Camerons sittende periode, for så å spørre om statsministeren om han ønsket å unnskylde dette.

- Siden 2010 har blitt 300.000 færre personer i relativ fattigdom. 500.000 færre mennesker i absolutt fattigdom, svarte den snart avtroppede statsministeren.

Så kom oppfordringen på at Corbyn skulle trekke seg som leder av partiet.

- For himmelens skyld mann, gå av!

- Merkeligste noen sinne

The Guardian omtaler på sine Facebook-sider at spørretimen er den merkeligste spørretimen noen sinne.

- En statsminister som har trukket seg, tar spørsmål fra en opposisjonenleder som selv har den virkelige opposisjonen sittende bak ham, skriver den engelske avisen, som et stikk til at Labour-lederens virkelige opposisjon, er hans eget parti.

Rapporterte om EU-møtet

David Cameron rapporterte også om tirsdagens møtet med de 27 andre ledere i EU.

- Det var konstruktive diskusjoner om hvordan vi kan beholde det gode forholdet mellom EU og Storbritannia.

Han omtalte møtet med de andre landene med sorg og anger, og kom blant annet med spådommer om at eurosonens vekst vil lide som følge av nedgang i britisk økonomi etter Brexit.