- For høyt smittenivå

Helseminister Bent Høie synes fortsatt at smittenivået i Oslo er for høyt. Kommunen samarbeider med Folkehelseinstituttet om å finne mer målrettede tiltak.

Heleminister, Bent Høie, forteller at vi nå ser tendenser til smittenedang i Oslo. Video: Jonas Andersen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 71.83% Første dose: 79.13%

28. september innførte Oslo kommune strenge tiltak for å hindre spredningen av covid-19. Siden har smittenivået vært stabilt høyt – for høyt mener helseminister Bent Høie.

I disse dager samarbeider Oslo kommune og Folkehelseinstituttet om å avdekke hvor smitterisikoen er størst, for å kunne justere tiltakene mot spredningen av covid-19.

- På bakgrunn av vår strategi ble det innført strenge tiltak i Oslo, som det kan se ut som at virker. Men det er for tidlig å trekke en endelig konklusjon. Tiltakene har i hvert fall bidratt til å hindre smitteøkning i Oslo, samtidig som vi nå ser en potensiell nedgang. Det er bra, men smitten må ytterligere ned før man eventuelt kan begynne å lette på tiltakene, sier Høie til Dagbladet og fortsetter:

- Man kan selvfølgelig justere på tiltakene som følge av ny kunnskap, men situasjonen i Oslo er ikke på et komfortabelt nivå, det er fortsatt for høyt smittenivå i Oslo.

Oslo-smitte

Tiltakspakken ble innført i uke 40 etter at nasjonale helsemyndigheter la press på byrådsleder Raymond Johansen. Statistikken viser at det ble registrert 315 smittetilfeller i uke 39, 291 i uke 40, 372 i uke 41 og 306 i uke 42.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer