- For jihad-krigerne, er det lettere å operere inne i bygninger for å unngå spionfly og angrepsdroner

Israel hevder de har funnet Hamas' treningsmanual.

 HEMMELIG DOKUMENTER:  Den israelske hæren hevder de har funnet en treningsmanual tilknyttet Hamas, skriver Reuters. Her ser du krigere tilknyttet Hamas, som skal ha gravd fram flere hemmelige tunneler. Arkivfoto: AP / Reuters / NTB Scanpix.
HEMMELIG DOKUMENTER: Den israelske hæren hevder de har funnet en treningsmanual tilknyttet Hamas, skriver Reuters. Her ser du krigere tilknyttet Hamas, som skal ha gravd fram flere hemmelige tunneler. Arkivfoto: AP / Reuters / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den israelske hæren hevder de har funnet en treningsmanual tilknyttet Hamas, skriver Reuters.

Israel hevder det underbygger deres påstand om at de palestinske militante, tilknyttet Hamas, bevist bruker tett befolkede boligområder til kampoperasjoner.

102 sider Ifølge Reuters forteller den israelske hæren at opplæringshåndboken ble funnet i den nordlige delen av Gaza i byen Beit Hanoun i slutten av juli.

Manualen skal være på 102 sider, men det er bare én side som er gjort offentlig kjent.

Manualen skal være merket nederst på siden med «Izz-El-Din al-Qassam-brigadene(...)», Al-Qassam-brigadene er en militær fløy tilknyttet Hamas.

- Bruk lokale beboere Ifølge den israelske hæren skal dokumentene inneholde retningslinjer for hvordan man skjuler våpen og ammunisjon i sivile områder, hvordan man transporterer dette inn i bygninger og hvordan man skjuler eksplosiver.

- Ammunisjon som skjules inne i bygninger er beregnet for eventuelle bakholdsangrep i ??boligområder. Beboere i området bør brukes til å få inn utstyret. For jihad-krigerne, er det lett å operere inne i bygninger og dra nytte av dette for å unngå (israelske, red.anm.) spionfly og angrepsdroner. Denne handlingen må skje i all hemmelighet, skal det blant annet stå i manualen, som er skrevet på arabisk, opplyser Reuters.

En talsmann for den israelske hæren vil ikke gi noen ytterligere detaljer om dokumentet, men forteller at hæren er «ekstremt sikker på det er en treningsmanual brukt av krigere tilknyttet Hamas».

- Fabrikkert Dette dokumentet bærer ingen Hamas-logo, i motsetning til andre Hamas-dokumenter, og organisasjonen selv mener dokumentet aldri har tilhørt dem og at det er en forfalskning. Hamas'-talsmann Sami Abu Zuhri benekter at denne manualen tilhører deres organisasjon.

- Dette er fabrikkert papir og verken Hamas eller al-Qassam har noe med dette å gjøre, sier han.

For ordens skyld: Det er ikke offisielt verifisert om dette dokumentet er ekte, og det er heller ikke offisielt bekreftet fra noe hold om hvem som står bak denne manualen.