Jonas Gahr Støre 1. mai

- Før kalte vi det løsarbeider­samfunnet, og dit skal vi ikke tilbake

Ap-leder Jonas Gahr Støre benyttet 1. mai-talen i Oslo til å hamre løs mot en regjering han mener har svekket arbeidsmiljøloven.

VIL HA SKIFTE: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre langet ut mot regjeringens arbeidslivspolitikk under 1.mai-arrangementet på Youngstorget i Oslo mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
VIL HA SKIFTE: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre langet ut mot regjeringens arbeidslivspolitikk under 1.mai-arrangementet på Youngstorget i Oslo mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- 1. mai er både en festdag og en kampdag. Og til høsten står en ny strid. Stortingsvalget i høst er både et veivalg og et verdivalg, innledet Ap-lederen sin 1. mai-tale på Youngstorget i Oslo med.

Videre sier han at valget står mellom to tydelige alternativer: Fremskrittspartiet og Høyre på den ene siden, og en Ap-ledet regjering på den andre.

- Det står mellom høyrepartiene, som har svekket arbeidsmiljøloven og tvunget arbeidsfolk ut i den største generalstreiken siden krigen, og oss som vil forsterke og forbedre arbeidsmiljøloven, sier han, og peker på den økte adgangen til midlertidige ansettelser regjeringen innførte i 2015.

Han mener regjeringens politikk har ført til at rekordmange står utenfor arbeidslivet.

- Noen kaller dette det nye arbeidslivet, men dette er ikke nytt. Før kalte vi det løsarbeidersamfunnet, og dit skal vi ikke tilbake, sier Støre.

Også velferdssamfunnet, fagorganisering, statlig eierskap, høyrepopulisme og å redusere forskjeller i samfunnet var temaer i talen, som ble holdt foran et hav av folk og paroler på arbeidernes dag i sentrum av hovedstaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer