Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

For knappe seks millioner får du kulehullene på kjøpet

Nå kan du kjøpe huset hvor gangstermamma Kate «Ma» Barker ble skutt etter fire timers krig med FBI i 1935.

AVFYRTE 2000 SKUDD: Den legendariske ganstermammaen Kate «Ma» Barker og sønnen Fred Barker ble drept i det reneste krigssammenstøtet med FBI 16. januar 1935. Nå er Barker-familiens hus, hvor sammenstøtet fant sted, lagt ut for salg. Fotomontasje: Reuters/Scott Audette/FBI/NTB Scanpix
AVFYRTE 2000 SKUDD: Den legendariske ganstermammaen Kate «Ma» Barker og sønnen Fred Barker ble drept i det reneste krigssammenstøtet med FBI 16. januar 1935. Nå er Barker-familiens hus, hvor sammenstøtet fant sted, lagt ut for salg. Fotomontasje: Reuters/Scott Audette/FBI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er som å vandre inn i en tidskapsel fra 1935. At huset har denne historien er et veldig interessant tilleggselement, sier Mark Arnold ved Stirling Sotheby´s International Realty.

Huset de nå skal selge på auksjon har en startpris på en million dollar, eller rundt 5,9 millioner kroner, har litt av en forhistorie, skriver Orlando Sentinel.

På 30-tallet huset villaen ingen ringere enn legendariske «Ma» Barker, og det var i dette huset den kvinnelige gansterbossen måtte bøte med livet etter en fire timer lang skuddveksling med FBI 16. januar 1935, skriver Daily Mail.

2000 skudd Trehuset i Ocklawaha i Florida har to etasjer, og den heldige kjøper vil få kulehullene fra det voldsomme sammenstøtet mellom FBI og gangsterlegenden på kjøpet.

KULEHULL: Det finnes fremdeles kulehull i møbler og i vegger etter slaget mellom ganstermamma Kate «Ma» Barker og FBI i 1935. Nå skal huset selges på auksjon. Foto: Reuters/Scott Audette/NTB Scanpix
KULEHULL: Det finnes fremdeles kulehull i møbler og i vegger etter slaget mellom ganstermamma Kate «Ma» Barker og FBI i 1935. Nå skal huset selges på auksjon. Foto: Reuters/Scott Audette/NTB Scanpix Vis mer

FBI skal ha avfyrt rundt 2000 skudd i krigen mot «Ma» Barker som på den tida var rangert som «folkefiende nummer én». De mente hun sto bak en rekke drap, kidnappinger og ran tidlig på 1930-tallet sammen med sine fire sønner.

De fire sønnene var medlemmer av den notoriske Barker-Karpis-gjengen som herjet på 20- og 30-tallet. Men anklager til tross, er det få bevis for at «Ma» Barker virkelig var en kriminell mesterhjerne som trakk i trådene.

Maskingevær mellom hendene Kate «Ma» Barker og sønnen Fred ble drept i det voldsomme sammenstøtet med de føderale agentene.

Bilder som ble frigitt den gangen, og som mange mener må være iscenesatt, viser Barker liggende død i soverommet i andre etasje med et maskingevær mellom hendene.
 
Huset er 187 kvadratmeter stort, har fire soverom og to baderom.
 
Historien om legendariske Kate «Ma» Barker er blitt til både bøker og filmer, deriblant «Bloody Mama» fra 1970 der Shelly Winters spilte den mystiske gansterlederen.

Tåregass Av offisielle FBI-rapporter fra 1935 framgår det at skuddvekslingen i Barker-huset startet med at agentene kastet inn tre tåregasspatroner i huset klokka 7.15 om morgenen.

ETTERSØKT: FBI kalte Kate Barker «folkefiende nummer én» og mente hun og sønnene sto bak drap, kidnappinger og ran.
ETTERSØKT: FBI kalte Kate Barker «folkefiende nummer én» og mente hun og sønnene sto bak drap, kidnappinger og ran. Vis mer

Fred Barker ble funnet død i huset med ti kulehull i venstre skulder og bryst og tre kuler i hodet. Under kroppen hans lå en Colt, og han hadde fire tusebndollarsedler brettet sammen i bukselomma.

GANGSTERMAMMA: FBI mente Kate «Ma» Barker var en kriminell mesterhjerne. Foto: FBI
GANGSTERMAMMA: FBI mente Kate «Ma» Barker var en kriminell mesterhjerne. Foto: FBI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media