- Før lekte alle barna i her. Nå holder de seg unna

- Dette er et område der det er naturlig for barna som bor her å leke. Det er helt forferdelig, sier nabo Petter Aulie.

TOMT: Naboene er rystet over voldtekten i nærområdet. Flere av barna tør ikke lengre å leke alene. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
TOMT: Naboene er rystet over voldtekten i nærområdet. Flere av barna tør ikke lengre å leke alene. Foto: Benjamin A. Ward/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BORGEN (Dagbladet): I nesten en uke har beboere i nabolaget på Borgen i Asker vært bekymret for barna sine etter voldtekten av to fem-åringer fredag 2. august.

Lokalavisa Budstikka har skrevet om opprørte beboere som har vært livredde for barna, og om barn som ikke tør å gå ut.

- Helt forferdelig I dag ble en mann i 40-åra pågrepet. Politiet har siktet han for voldtekt av to fem år gamle jenter. Mannen har ingen relasjon til jentene.

- Det er skikkelig ille. Dette er et område det er naturlig for barna som bor her å leke. Det er helt forferdelig, sier Petter Aulie til Dagbladet.

En annen nabo, som ikke ønsker å ha navnet sitt i avisa, forteller at han var hjemme da det skjedde.

- Jeg har snakket med politiet, men jeg har ikke sett noe selv. Jeg har tidligere sett at barna har lekt en del i skogsholtet. Men etter hendelsen er det ingen her. Nå holder de seg inntil blokka og i syne, sier naboen.

Pågrepet etter tips og observasjon Skogsholtet ligger mellom boligblokker og en vei. Politiet har derfor mottatt mange tips i saken, og politiet opplyser til Dagbladet at det er en kombinasjon av informasjon og observasjon som førte til at de kunne sikte mannen for voldtekt.

- Vi har fått inn mange tips. Informasjon og observasjon som har dannet grunnlaget for å mistenke han. Vil ikke kommentere detaljene i dette, men det er en sammensatt etterforskning som har ledet til dette, sier kriminalsjef Nina Bjørlo til Dagbladet.

- Vi ser svært alvorlig på denne saken. Det er derfor vi har gjennomført en omfattende etterforskning fra da forholdet skjedde fredag 2. august. Vi ble varlset tilnærmet umiddelbart etter hendelsen, sier Bjørlo videre.

Mannen vil avhøres i kveld på Sandvika politistasjon, og politiet vil i morgen vurdere om de skal begjære mannen varetektsfengslet.

Mannens advokat ønsker foreløpig ikke å si noe om hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

- FORFERDELIG: Petter Aulie synes det er forferdelig at to fem år gamle jenter har blitt voldtatt i nabolaget på Borgen i Asker. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
- FORFERDELIG: Petter Aulie synes det er forferdelig at to fem år gamle jenter har blitt voldtatt i nabolaget på Borgen i Asker. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer