Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- For lite konkret

En samlet opposisjon mener at Soria Moria II er for lite konkret og at den går i feil retning.

KRITISERES: SV-leder Kristin Halvorsen, Ap-leder Jens Stoltenberg og Sp-leder Liv Signe Navarsete får kritikk av en samlet opposisjon for sin nye regjeringsplattform. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
KRITISERES: SV-leder Kristin Halvorsen, Ap-leder Jens Stoltenberg og Sp-leder Liv Signe Navarsete får kritikk av en samlet opposisjon for sin nye regjeringsplattform. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En samlet opposisjon på Stortinget mener at Soria Moria II er for lite konkret og at mange av forslagene går i feil retning.

Kristelig Folkeparti og Venstre legger særlig vekt på asylpolitikken der de mener å se en klar innstramming. Fremskrittspartiet kan på sin side ikke se noen signaler i asylpolitikken.


Se politikernes reaksjoner på twitter her!


KrF og V mener også at regjeringen burde slått fast at det ikke skal startes oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen. H og Frp mener at regjeringen bør se å ta en avgjørelse om å komme i gang så fort som mulig og er skuffet over utsettelsen.

Opposisjonen er samstemt i synet på at Soria Moria II er for lite konkret og uforpliktende.


- Ullen

Lederen for det største opposisjonspartiet, Siv Jensen (Frp), mener at Soria Moria II er blitt gjort ullen med vilje slik at det skal bli vanskeligere å gå den etter i sømmene. Hun sier at regjeringen burde ha oppfylt løftene i Soria Moria I før oppfølgeren kom.


- At Soria Moria II er så lite konkret, tyder på at de tre partiene er uenig i veldig mange saker, og ikke tør ta tak i den store debattene, sier Siv Jensen.


Høyres leder Erna Solberg slår fast overfor NTB at regjeringens plattform ikke staker ut noen ny kurs for Norge og at den feier mange problemer under teppet.


- Det er noe stoltenbergsk over plattformen. Det dreier seg mer om å administrere enn å trekke linjene, sier hun.


- I feil retning

Venstre er særlig skuffet over asylpolitikken som partiet mener går i feil retning. Parlamentarisk leder Trine Skei Grande sier at Venstre ikke kan akseptere forslag om høyere terskel for å få oppholdstillatelse på humanitært grunnlag og strengere vilkår for familiegjenforening.


Kristelig Folkepartis leder, Dagfinn Høybråten, sier til NTB at barna og miljø i nord er taperne. Han mener at SV har tapt det første slaget om oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Høybråten er også svært skuffet over at kontantstøtten blir redusert.


Alle de fire opposisjonspartiene er enige om at forslagene for å bekjempe fattigdom ikke duger.


- Kampen mot fattigdom er redusert til fagre ord og få konkrete tiltak, sier Høybråten. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media