For lite sex kan gi brystkreft

Menn med lite sex-lyst er mer utsatt for brystkreft enn andre. Jo færre orgasmer desto større helsefare, skal vi tro forskerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det britiske helsetidsskriftet British Journal of Cancer som offentliggjør de oppsiktsvekkende resultatene.

Brystkreft blant menn forekommer langt sjeldnere enn blant kvinner, men har høy dødelighet. Av 250 rapporterte tilfeller i Storbritannia hvert år, dør rundt 100.

Forskere har funnet at menn med seks orgasmer eller færre hver måned er i langt større fare for å utvikle brystkreft enn andre.

Man antar at brystkreft blant menn og kvinner har en sterk sammenheng med forekomst av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen.

- Menn tror ikke de kan få brystkreft, siden de ikke en gang er klar over at de har brystvev, sier doktor Ian Banks i organisasjonen Mens Health Forum til BBC Online. Han mener det er en vanskelig diagnose å få for en mann.

- Jeg hadde en pasient med brystkreft, som var lastebilsjåfør. Han tok livet sitt fordi han ikke klarte å fortelle vennene sine om sykdommen, sier Banks.

Han mener at forskerne begynner å få et mer sammensatt bilde av hormonell ubalanse, og at det forskningsresultatene om mannlig brystkreft ikke er så overraskende.

FEMI: Menn behøver ikke ta på seg kvinnebryster for å stå i fare for å få brystkreft. Her har Robbie Williams gjort det allikevel.