Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- For lite stoppeklokke i norsk politi

Stortingsrepresentant Hårek Elvenes (H) avviser at det er for mye stoppeklokke i norsk politi. Han mener det er for lite.

Oslo, 20140430. Hårek Elvenes (H) i justiskomiteen snakker om sosial dumping, miljøkrim, nesehornhandel....
Ved Stortinget
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Oslo, 20140430. Hårek Elvenes (H) i justiskomiteen snakker om sosial dumping, miljøkrim, nesehornhandel.... Ved Stortinget Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund, sa i går til Dagbladet at han og forbundet reagerer på politianalysen og at det blir for mye stoppeklokkepoliti, og etterlyser politiets viktige rolle når det gjelder forebygging og omsorg.

- Verden er ikke svart-hvit. Heller ikke politianalysen. Noe synes vi er bra og viktig. Det er viktig at politikerne som legger rammevilkårene for politiet blir ansvarliggjort, sa Bolstad til Dagbladet.

Responstid Dette reagerer Hårek Elvenes - en av Høyres medlemmer i Stortingets justiskomité - på.

- Jeg reagerer på uttalelsene fra Sigve Bolstad. Problemet er ikke for mye stoppeklokke i norsk politi, men for lite. Politiet har ikke hatt systematisk måling av responstid. I dag vet ikke publikum hvor lang tid utrykningstid man kan påregne av politiet. Ett av tiltakene i politireformen vil være og sette krav til responstid til politiet over hele landet, fastslår Hårek Elvenes.

Elvenes viser til årsaken til at politikerne ble enige om en politianalyse, som snart kan bli en omfattende politireform. Hvor politiet blir omorganisert.

- Vi må ikke glemme bakgrunnen for politireformen, nemlig Gjørvkommisjonens rapport, og «Myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet». Det er en sterk og klar beskjed som forplikter, sier Hårek Elvenes.

- Mer stoppeklokke - Det trengs både mer stoppeklokke og mer forebyggende arbeid. Det blir feil av Bolstad å framstille politireformen som en trussel mot det forebyggende arbeidet. Alt tyder på at det forebyggende arbeidet også bør under lupen, sier Elvenes.

- Poenget med det forebyggende arbeidet er å redusere rekruttering av kriminelle og bygge moralske barrierer mot kriminalitet. Rett og slett forhindre at unge mennesker havner på skråplanet, sier Elvenes.