- For lite til sykehusene

Helsebudsjettet økes med 10 prosent, men sykehusene trenger mer.

MER EFFEKTIV: Mindre byråkrati, fritt behandlingsvalg og mer effektive sykehus skal korte ned ventetida for pasientene.
MER EFFEKTIV: Mindre byråkrati, fritt behandlingsvalg og mer effektive sykehus skal korte ned ventetida for pasientene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Egentlig er det bare en økning på to prosent til helse og omsorg i regjeringens foreslåtte Statsbudsjett 2015. Legeforeningen mener sykehusene er lovet, og burde hatt, mer.

Helse- og omsorgsdepartementet får økte bevilgninger i 2015. Budsjettet økes med 10,6 prosent, fra 157,5 milliarder kroner i 2014 til 174,2 milliarder i 2015. Sett bort fra pris- og kostnadsvekst, avvikling av kommunal medfinansiering og flytting av oppgaver, gir det en reell økning i bevilgningene på 3,2 milliarder, eller 2,1 prosent sammenliknet med saldert budsjett for 2014.

Mer til sykehus Mer pasientbehandling i sykehusene er prioritert i Siv Jensens statsbudsjett. Ventetida skal kortes ned, og 2 milliarder i økte tilskudd skal gi en beregnet økning i pasientbehandlingen på 2,15 prosent. I Statsbudsjettet 2013 var sykehusenes tilskudd på 2,7 milliarder.

Regjeringen forventer mindre byråkrati og tiltak fra alle helseforetakene for å øke produktiviteten.

Den norske legeforeing støtter påstanden om at avbyråkratisering er nødvendig for å få bedre pasientbehandling. Men de synes to milliarder til aktivitetsvekst i sykehusene er for lite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer