- For liten strafferabatt

NOKAS-dømte Johnny Thendrup (41) innrømmet skyld, men anker likevel dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet.no): - Han mener å ha fått for liten strafferabatt. Thendrup forklarte seg om sin egen rolle og tilsto det han har gjort. Og enda viktigere: Han brøt med kodeksen som gjelder i det kriminelle miljøet. For det fikk han bare to års strafferabatt. Det er et uheldig signal tingretten sender ut, sier hans forsvarer, Johnny Veum.

Johnny Thendrup la kortene på bordet da han forklarte seg i Stavanger tingrett i fjor høst. Han fortalte at han kjørte ranernes lastebil ned foran politistasjonen og satte den i brann. Deretter ble Thendrup med til Domkirkeplassen, hvor han sto vakt for ranslaget. Rørleggeren deltok også i skuddveksling mot politiet.

For dette fikk han 13 års fengsel, mens det generelle nivået var 15. To års rabatt er ikke nok, mener Thendrup og hans forsvarer.

Bare Toska igjen

I tillegg synes de det er feil å gi 41-åringen medansvar for at politimannen Arne Sigve Klungland ble drept. Thendrup anker også det faktum at han ble dømt etter «mafiaparagrafen» i straffeloven. Den gir ekstra straff for personer som har deltatt i en organisert, kriminell gruppe. Den tidligere ustraffede Johnny Thendrup mener at han ikke kan regnes som et medlem av en krimbande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer