- For liten strafferabatt

NOKAS-dømte Johnny Thendrup (41) innrømmet skyld, men anker likevel dommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): - Han mener å ha fått for liten strafferabatt. Thendrup forklarte seg om sin egen rolle og tilsto det han har gjort. Og enda viktigere: Han brøt med kodeksen som gjelder i det kriminelle miljøet. For det fikk han bare to års strafferabatt. Det er et uheldig signal tingretten sender ut, sier hans forsvarer, Johnny Veum.

Johnny Thendrup la kortene på bordet da han forklarte seg i Stavanger tingrett i fjor høst. Han fortalte at han kjørte ranernes lastebil ned foran politistasjonen og satte den i brann. Deretter ble Thendrup med til Domkirkeplassen, hvor han sto vakt for ranslaget. Rørleggeren deltok også i skuddveksling mot politiet.

For dette fikk han 13 års fengsel, mens det generelle nivået var 15. To års rabatt er ikke nok, mener Thendrup og hans forsvarer.

Bare Toska igjen

I tillegg synes de det er feil å gi 41-åringen medansvar for at politimannen Arne Sigve Klungland ble drept. Thendrup anker også det faktum at han ble dømt etter «mafiaparagrafen» i straffeloven. Den gir ekstra straff for personer som har deltatt i en organisert, kriminell gruppe. Den tidligere ustraffede Johnny Thendrup mener at han ikke kan regnes som et medlem av en krimbande.

Dermed har tre av de fire som tok betenkningstid på dommen, anket. Den eneste som ikke har bestemt seg ennå, er David Toska. Han har frist til i morgen, fredag, med å si i fra om han aksepterer dommen på 19 års fengsel.

De ni andre domfelte anket på stedet.

IKKE NOK: To års strafferabatt var ikke nok for Johnny Thendrup. Foto: Scanpix
IKKE NOK: To års strafferabatt var ikke nok for Johnny Thendrup. Foto: Scanpix Vis mer