STORT ENGASJEMENT: Det er mange i Bergen som vil hjelpe flyktninger i nød.              
 Foto: Sigmund Krøvel-Velle / Samfoto / NTB Scanpix
STORT ENGASJEMENT: Det er mange i Bergen som vil hjelpe flyktninger i nød. Foto: Sigmund Krøvel-Velle / Samfoto / NTB ScanpixVis mer

«For mange» bergensere vil gi husrom til flyktninger

Trenger ikke flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergensere som har tatt kontakt med kommunen for å tilby husrom til flyktninger, har fått beskjed om at kommunen ikke har behov for flere boliger.

Det skriver Bergensavisen.

- Da jeg kontaktet kommunen med tilbud om å låne ut rom til flyktninger, fikk jeg fikk beskjed om at kommunen mottar langt flere henvendelser fra privatpersoner med tilbud om bolig til flyktninger enn de har behov for nå, sier Hanne Heszlein-Lossius (35) til avisa.

Det er kommet flere henvendelser til kommunen fra huseiere som vil tilby bolig til flyktninger, bekrefter Magne Ervik, kommunaldirektør i byrådsavdelingen for sosial, bolig og områdesatsing.

- Det er helt tydelig at det er et stort engasjement og ønske om å hjelpe blant bergensere. Det er flott og prisverdig, men vi er i rute med å bosette de 350 vi har vedtatt å ta imot i år, sier han.

Av de 203 flyktningene som er bosatt så langt i år, har 37 prosent fått tildelt kommunal bolig, mens 63 prosent er bosatt i private boliger.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram