- For mange innvandrermenn har ikke lagt bort sitt middelalderske kvinnesyn

Flere innvandrere varsler om vold i hjemmet.

- MIDDELALDERSK: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) mener krisesenterstatistikken viser at for mange menn med innvandrerbakgrunn ikke har lagt bort sitt middelalderske kvinnesyn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- MIDDELALDERSK: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) mener krisesenterstatistikken viser at for mange menn med innvandrerbakgrunn ikke har lagt bort sitt middelalderske kvinnesyn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor overnattet 1311 personer med innvandrerbakgrunn på norske krisesentre - noe som utgjør to tredjedeler av det totale antallet. 

Og selv om antall beboere totalt sett har ligget stabilt de fire siste årene, har andelen med innvandrerbakgrunn steget jevnt og trutt. Det går fram av statistikk Sentio har laget for Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Bufdir.

Personer med innvandrerbakgrunn er også overrepresentert på statistikken over voldsutøvere. 52 prosent av beboerne rapporterte om en voldsutøver med utenlandsk opprinnelse - en svak økning fra året før.

Men voldsutøveren og den utsatte hadde som oftest samme bakgrunn. I tilfellene der dette ikke var tilfelle, var voldsutøveren oftest av norsk opprinnelse. 25 prosent av innvandrerne rapporterte om en overgriper uten innvandrerbakgrunn, mens 15 prosent av beboerne uten innvandrerbakgrunn hadde vært utsatt for overgrep fra en innvandrer. 

«Dette er tilsvarende mønster som tidligere», heter det i rapporten der statistikken blir presentert.

-Middelaldersk kvinnesyn - All vold i nære relasjoner er helt uakseptabelt. Vi har sett over en lengre tid at innvandrere er overrepresentert i krisesenter-statistikken. Det viser at det er for mange menn med innvandrerbakgrunn ikke har lagt bort sitt middelalderske kvinnesyn når de kommer til Norge. Vold, overgrep og mishandling kan ikke bortforklares med henvisning til tradisjon eller kulturelle forskjeller, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (FrP) til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer