- For mange pasienter venter unødvendig lenge

I dag la regjeringen fram planene for fritt sykehusvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Statsminister Erna Solberg (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) presenterte i dag reformen om fritt behandlingsvalg.

Ambisjonen er å innføre fritt behandlingsvalg innen rus og psykisk helse, og et varslet lovforslag skal ut på høring. Pasienter innen rus og psykiatri skal selv få velge om de vil behandles av offentlige eller private. Reformen sto høyt på lista over de blåblås valgløfter.

- For mange pasienter venter unødvendig lenge på behandling på sykehusene våre. Samtidig er det ledig kapasitet, både i offentlige og private sykehus. Det er frustrerende og kan skape utrygghet for pasientene, sier statsminister Solberg på pressekonferansen om endringene regjeringen nå legger opp til.

- Jeg mener at det vi legger fram i dag er det vi skrittvis har jobbet med de siste 20 årene - å flytte makten tilbake til pasientene, sier Solberg.

- Redusere ventetider Helse- og omsorgsminister Bent Høie sier fritt behandlingsvalg skal bidra til å redusere ventetider, øke pasientenes valgfrihet og stimulere til økt effektivitet i sykehusene. Regjeringens mål er å innføre dette i løpet av 2015. Det skjer først innen rusfeltet og psykisk helsevern.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer