- For mange tårer er felt, for mye blod er gått til spille

Obamas direktesendte forsoningstale til verdens 1,5 milliarder muslimer.

TALTE I EN TIME: Barack Obama talte i over en time til 3000 inviterte gjester på Kairo-universitetet i Egypt. Foto: AFP PHOTO/MANDEL NGAN/SCANPIX
TALTE I EN TIME: Barack Obama talte i over en time til 3000 inviterte gjester på Kairo-universitetet i Egypt. Foto: AFP PHOTO/MANDEL NGAN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Etter å ha tilbrakt natta på kong Abdullahs hestefarm i ørkenen utenfor Riyadh, landet Barack Obama i Kairo i morgentimene i dag.

Klokken 12.00 gikk han på talerstolen på Kairo-universitetet for å tale til 3000 inviterte gjester og et globalt publikum, som kunne følge talen direkte på Det hvite hus' hjemmesider.  Her kan du lese hele manus (på engelsk).

Dette er talen til verdens 1,5 milliarder muslimer, som Obama i presidentvalgkampen valgkampen lovet han skulle holde.- Jeg er kommet til Kairo for å skape en ny begynnelse, sa Obama, og snakket om motsetningen mellom deler av den islamske verden og Vesten.

- Det har vært mye oppstyr og oppmerksomhet rundt denne talen. Men det finnes ikke en tale som kan fjerne år med mistillit, sa USAs president.

Sannhets-fortellingHensikten med den mye omtalte talen var å skape et bedre forhold til den muslimske verden, etter år med med hissig terrorretorikk og krigføring i Irak og Afghanistan.

- Forholdet mellom USA og islam må baseres på hva islam egentlig er, ikke hva det ikke er, sa Obama, med henvisning til fordommene som har oppstått i kjølvannet av 11.september-angrepene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer