Travel halloween-feiring:

- For mye knep og for lite knask

Vold mot barn, skadeverk og utdeling av patroner er bare noen av meldingene som har haglet inn hos politiet flere steder i landet.

BRÅK: Politiet melder om mye bråk flere steder i landet, mye av det knyttet opp mot halloween-feiring. Foto: Fredrik Hagen.
BRÅK: Politiet melder om mye bråk flere steder i landet, mye av det knyttet opp mot halloween-feiring. Foto: Fredrik Hagen. Vis mer
Publisert

Det har vært en travel kveld for politiet i flere steder i landet.

Politiet i Bergen har fått in flere meldinger om vold, skadeverk og kasting av sykkel.

- Det er ikke bra at det er så mye konflikter. Det har vært litt for mye knep og litt for lite knask, sier Knut Dahl-Michelsen, operasjonsleder i Vest politidistrikt.

Det er ikke bare politiet i Bergen som har opplevd store problemer tilknyttet det årlige halloween-feiringen.

Oslopolitiet har også rykket ut på flere meldinger om eggkasting og ungdommer som har kastet stein på forbipasserende.

Ville skremme barna

Det hele startet med en «knask eller knep-runde» i Fana bydel, hvor en av guttene i 13-14 årsalderen hadde forsynt seg litt grovt av godteriet.

- Han skulle få to ting, men hadde tatt tre. Mannen sier at gutten hadde vært nede i skålen med hele hånda og derfor bestemte han seg for å skremme barna litt, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Dette førte til en stor konflikt mellom partene, hvor en av ungdommene angivelig skal ha blitt lagt i bakken og en annen skal ha blitt slått.

Mannen skal ha tatt tak i håret til den ene gutten, ristet han og lagt han i bakken, ifølge operasjonslederen.

- Han erkjenner at det kanskje gikk litt for langt, men partene ble enige om å legge saken død. Foreldrene skulle ikke forfølge saken, sier Dahl-Michelsen.

- Kunne blitt alvorlig

Politiet sier de har fått inn flere alvorlige meldinger i løpet av kvelden.

Klokka 19.52 rykket politiet ut til Fyllingsdalen etter melding om en sykkel som skal ha blitt kastet fra ei bru.

- Det kunne blitt veldig alvorlig dersom noen hadde blitt truffet noen. Det var fra en høyde på 10 meter, så den fikk god fart den sykkelen, sier operasjonslederen.

Politiet sier det skal ha vært ca. 10 ungdommer til stede og at de tror den samme gjengen beveget seg videre ut over kveld.

Klokka 20.20 kom det nemlig melding om en ungdomsgjeng som gjorde skadeverk ved Oasen kjøpesenter.

- Det skal ha blitt kastet egg og noen har skutt opp fyrverkeri, skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen sier ungdomsgjengen hadde økt til opp mot 20 stykker og at ungdommene varierte i alder mellom 14-17 år.

På Åsane senter har politiet også fått inn rapporter om eggkasting.

– Der skal det både ha blitt kastet egg, og en har også blitt slått i ansiktet med et egg. Vedkommende har fått egg utover hele ansiktet og håret, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt til BA

Denne tyven har stjålet et nettbrett fra en elektrobutikk i Russland. Det endte ikke helt etter planen. Video: Newsflare. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

Mann ga ut patroner til barn

En mann skal ha gitt ut 22 patroner og tomhylser til flere barn i Tromsø.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 18.20.

- Vi fikk telefon fra foreldre til noen barn som hadde vært ute på Halloween, sier Per Arve Aas, operasjonsleder i Troms politidistrikt til Dagbladet klokka 19.45

- Vi ransaker boligen hans nå, legger han til.

Årsaken til hendelsen er ikke kjent, men Aas sier mannen i 30-åra er en kjenning av politiet.

- Folk tenker ofte på våpen, men det er ikke en slik kjennskap. Vi ser ikke på han som fare eller trussel for nabolaget, sier operasjonslederen.

Brukte maske

Politiet rykket ut til Jordal i Oslo klokka 20.00 etter melding om en gjeng med ungdommer som har kastet stein på forbipasserende.

- Det dreier seg om en gjeng ungdommer på 15-20 stykker, men det er enda flere i området, så det er vanskelig å peke ut dem vi kan knytte til hendelsen, sier Tor Grøttum, operasjonsleder i Oslo-politiet til Dagbladet klokka 20.21.

Flere av ungdommene har løpt fra stedet. Grøttem opplyser at en av dem skal ha hatt på seg en såkalt Guy Fawkes-maske. Guy Fawkes-masken ble popularisert gjennom tegneserieromanen "V for Vendetta" av Alan Moore, samt filmen med samme navn fra 2005.

En kvinne skal ha fått en kul i hodet etter å ha blitt truffet av en av steinene.

- Det er ikke snakk om alvorlig skade. Hun er litt rystet, som man blir når man blir kastet stein på, sier operasjonslederen.

Oslopolitiet melder at de også opplever mye bråk i området Haugerud.

- Det er mange ungdommer samlet og det utøves skadeverk på og ved Haugerud senter. Vi opplever ungdommene som aggressive og de er kapable til å kaste egg og andre gjenstander mot politiet.

Kastet egg etter politibil

Politiet har rykket ut til Bøler i Oslo etter melding om ungdommer som har kastet egg etter biler.

- Det dreier seg om 20-30 ungdommer som har kastet egg på biler som har kjørt forbi eller under brua ved T-banestasjonen, sier Tor Grøttum i Oslo-politiet til Dagbladet klokka 20.50.

Politiet har fått inn beskrivelser av de mistenkte og anslår at ungdommene er mellom 14 og 18 år.

- Det er veldig mange ungdommer ute i kveld, som gjør det litt vanskelig, sier Grøttum.

Operasjonslederen sier det inntil videre ikke er kommet inn noen skade på bilene.

- Det er ikke meldt om skade på bilene, men egg på frontruta kan føre til trafikkfarlige forhold. En av bilene holdt på å kollidere, sier Grøttum.

Kort tid etterpå ble det også kastet egg etter en politibil på Haugerud.

- Vi har kontroll på vedkommende og tar en alvorsprat, skriver politiet på Twitter klokka 21.03.

Melding om slåsskamp

Sørøst politidistrikt skriver på Twitter at de har fått melding om en slåsskamp på Holmestrand.

- Tre ungdommer i 15-16 årsalderen har blitt slått. Alle fra Vestfold. Vi har pågrepet en mann i 40-åra for volden. Selve hendelsesforløpet må etterforskes videre. Foresatte skal være varslet. Det opprettes sak på volden, skriver politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer