For mye menneskelig avføring på Mount Everest: - Det begynner å bli helsefarlig

- Det har samlet seg i årevis.

AVFALL: En klatrer står foran Mount Everest under fjorårets klatresesong. Nå frykter klatrere og kjentfolk at de rundt 700 personene som forsøker å bestige fjellet i året, legger igjen for mye menneskelig avfall. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar/NTB Scanpix
AVFALL: En klatrer står foran Mount Everest under fjorårets klatresesong. Nå frykter klatrere og kjentfolk at de rundt 700 personene som forsøker å bestige fjellet i året, legger igjen for mye menneskelig avfall. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Verdens høyeste fjell, Mount Everest (8848 m.o.h.) i Nepal, er et av de mest prestisjetunge fjellene du kan bestige, og rundt 700 personer prøver seg i året.

Med såpass få mennesker som får muligheten hvert år, skulle en kanskje ikke tro det var et problem å gjøre fra seg i guds frie natur.

Klatrere i Nepal mener imidlertid menneskelig avføring på Mount Everest er et problem.

- Helsefarlig - Menneskene som gjør fra seg her, blir et forurensingsproblem, og det kan føre til spredning av sykdommer, sier Ang Tshering, leder i Nepals fjellklatrerorganisasjon, ifølge The Guardian.

De rundt 700 menneskene (inkludert guider), som forsøker å nå toppen i løpet av den to måneder lange klatresesongen, holder til på forskjellige basestasjoner for å bli vant til høyden. På Mount Everests base camp, er det toalettbeholdere i telt, men toaletter er ikke en av fasilitetene på stasjonene høyere på Himalayas krone.

- Klatrerne graver vanligvis hull i snøen. Avfallet har samlet seg i årevis rundt de fire basestasjonene, sier Tshering.

Han ber nå Nepals myndigheter om å innføre retningslinjer som fører til at de besøkende klatrerne blir kvitt avfallet sitt på en forsvarlig måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer