Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- For mye småkrangel

SØRMARKA (Dagbladet.no): - Det er for mye småkrangel i norsk politikk, sier statsminister Jens Stoltenberg, som ser for seg både koalisjonsregjeringer og grunnlovsendringer for å gjøre det politiske Norge mer stabilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoltenberg la den tradisjonelle halvårlige pressekonferansen for statsministeren til idylliske Sørmarka utafor Oslo. Kanskje for å slippe unna alt gnyet i Oslo-gryta, som det virker som om statsministeren har fått nok av.

- Det er mere enighet i norsk politikk enn det som kommer til uttrykk i den daglige småkrangelen, sa Stoltenberg, som mener at Norge trenger mer langsiktighet og forutsigbarhet enn det vekslende mindretallsregjeringer kan gi.

Storkoalisjon

Han ser for seg både en slags storkoalisjon mellom Arbeiderpartiet og sentrum, og grunnlovsendringer som kan gi mer styringsdyktige regjeringer.

Senest i går diskuterte Arbeiderpartiets sentralstyre slike grunnlovsendringer, men uten å komme med noen konklusjon. Stoltenberg regner med at partiet vil bestemme seg før stortinget samles til høsten igjen, slik at et eventuelt forslag til grunnlovsendring kan fremsettes i denne stortingsperioden, noe som er en forutsetning for at et slikt forslag kan behandles i neste fireårsperiode.

Stoltenberg mener at det er Arbeiderpartiet og sentrumspartiene som er den naturlige samarbeidspartenerne på Stortinget.

- Det er jo borgerlig flertall på Stortinget, men det greier jo ikke å bruke denne makten fordi de politiske forskjellene er for store. Det eneste de har greidå gå sammen om er jo en skattelette for de aller rikeste.

Derfor håper Stoltenberg på en flertallsregjering etter valget i 2001.

- Det skal ikke stå på Arbeiderpartiet, sa han. - Norge trenger en regjering basert på en flertallkoalisjon. Vi har erklært vår villighet til å diskutere en flertallsregjering. Hittil er dette avvist av sentrum.

VIL SAMARBEIDE: - Norge trenger en flertallsregjering, mener statsminister Jens Stoltenberg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling