I RETTEN: Politiadvokat Mathias E. Hager og forsvarer Kristen Fari. Foto: Sindre Granly Meldalen
I RETTEN: Politiadvokat Mathias E. Hager og forsvarer Kristen Fari. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer

For én måned siden ble den korrupsjonssiktede kommunetoppen løslatt. I går ble han pågrepet igjen

- Nye bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kommunetopp fra øvre Romerike som er siktet for grov korrupsjon ble i går pågrepet på nytt, melder Romerikes Blad.

Mannen ble først pågrepet i starten av februar, men både tingretten og lagmansretten mente bevisene mot ham ikke holdt til varetektsfengsling.

- Vi har avdekket flere bevis i etterforskningen som har styrket mistanken mot ham, sier politiadvokat Mathias Emil Hager til Dagbladet.

Han sier det både er bevis knyttet til forhold mannen først ble pågrepet for, og nye forhold.

- Det er snakk om verdier som tilsvarer betydelige beløp, sier Hager.

Politiet mener mannen i perioden 2008 til 2015 attesterte og godkjente fakturaer som ikke var reelle. De mener også at mannen utnyttet sin stilling som virksomhetsleder og offentlig tjenestemann, og at han i samme periode mottok fordeler fra flere navngitte personer. 

Politiet mener mannen har hatt vide fullmakter til innkjøp av varer og tjenester, samt attestasjon av innkomne fakturaer. De tok i går beslag i flere gjenstander hos mannen, blant annet flere motorsykler.

- Ble han pågrepet uten dramatikk?

- Det skjedde uten dramatikk, men under noen spesielle omstendigheter, sier Hager, som ikke ønsker å utdype dette før mannen framstilles for varetektsfengsling kl. 13 i dag. Politiet mener det er fare for at han skal forspille bevis.

Mannen nekter straffskyld, og vil ifølge advokat Kristen S. Fari igjen begjære seg løslatt.

- Han erkjenner fremdeles ikke straffskyld etter siktelsen. Ut over det er det vanskelig å kommentere pågripelsen. Store deler av materialet er klausulert, sier Fari til Romerikes Blad.