Før nyttår hadde ingen hørt om ordet. Nå har bruken eksplodert

«Delingsøkonomi» på alles lepper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Delingsøkonomi» er i ferd med å bli en del av nordmenns vokabular. Men slik har det ikke alltid vært. Før august 2015 hadde for eksempel Dagens Næringsliv tre nettsaker der emneknaggen delingsøkonomi var brukt.

I tidsrommet november og desember i fjor var det samme antallet elleve, før det eksploderte rundt nyttår. Bare på de første snaue fire ukene i 2016 har avisa skrevet 31 nettsaker knagget på delingsøkonomien.

Historien er den samme hos nyhetsbyrået NTB. Den 19. mai 2012 kom de med en pressemelding om at Airbnb åpnet nordisk kontor. Etter det ble ikke ordet nevnt før 8. desember i fjor.

Siden den gang har det som må omtales som et moteord blitt brukt i 15 artikler.

Les også: LO advarer mot at delingsøkonomien «legger til rette for svart arbeid» og «pulveriserer arbeidsgiveransvaret»

Moteord Delingsøkonomi blir i dag brukt for å beskrive framveksten av en rekke nye markedsplasser. Disse markedsplassene fungerer som et bindeledd mellom en tjenestetilbyder og en kunde. De tar seg også av transaksjonen, og legger opp til at både tjenesteyter og kunde kan «rangere» den andre i etterkant. I bytte tar de en liten del av summen som skifter hender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer