Valg i Israel:

- For palestinerne har valget ikke noe å si

Hvem som blir Israels neste statsminister har lite å si for palestinerne. - Israel kontrollerer allerede alt palestinerne gjør, sier israelsk fredsaktivist.

MÅ FÅ TILLATELSE: En palestinsk kvinne krangler med isralske soldater sør for Hebron. Soldatene patruljerer her ett av de over 500 sjekkpunktene på den israelsk-okkuperte Vestbredden. Om de israelske soldatene sier nei, får ikke palestinerne dra videre på det som egentlig skulle være deres land. Foto: Mussa Qawasama / Reuters / Scanpix
MÅ FÅ TILLATELSE: En palestinsk kvinne krangler med isralske soldater sør for Hebron. Soldatene patruljerer her ett av de over 500 sjekkpunktene på den israelsk-okkuperte Vestbredden. Om de israelske soldatene sier nei, får ikke palestinerne dra videre på det som egentlig skulle være deres land. Foto: Mussa Qawasama / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag er det valg i Israel. Noe av det aller siste den hardt pressede og korrupsjonsanklagede statsministeren, Benjamin Netanyahu, gjorde i valgkampinnspurten, var å love at han skal sørge for at Israel skal annektere, altså overta eller stjele, store deler av det som skulle bli en palestinsk stat.

- Visjonen til statsministeren er en apartheid-visjon, der en gruppe sivile har fulle rettigheter (israelerne) og en annen (palestinerne) ikke har det, sier fredsorganisasjonen Peace Now.

- Kontrollerer alt

Netanyahu lovet at Israel skal ta offisielt kontroll over størsteparten av Jordan-dalen i Vestbredden, samt en rekke av de mange ulovlige bosettingene på Vestbredden og i Øst-Jerusalem.

- Det som er viktig å vite for dere utenfor Israels grenser, er at Israel allerede i dag bruker Vestbredden som om det er dets eget land. Vi bruker ressursene, vi bygger ut stadig mer av jorda - og vi kontrollerer livene til de fem millioner palestinerne på Vestbredden og i Gaza, sier Amit Gilutz, talsperson for B'Tselem.

B'Tselem er et israelsk informasjonssenter som avdekker hva Israel gjør på Vestbredden og Gaza.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer