Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

For palestinsk stat

NEW YORK: Et flertall av USAs jøder mener det er riktig at palestinerne får sin egen stat. De tror også at mindre spenning i Midtøsten er et viktig bidrag til USAs kamp mot internasjonal terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en meningsmåling på oppdrag fra tre jødiske organisasjoner i USA sier 57 prosent av de spurte at de støtter tanken om en palestinsk statsdannelse. USAs president George W. Bush har uttrykt prinsipiell støtte til denne tanken.

Nøyaktig like mange av de spurte sier mindre vold i Midtøsten vil ha stor betydning for USAs jakt på Osama bin Laden og andre terrorister. Nesten tre firedeler støtter forslaget om at USA bør lede en internasjonal observatørstyrke som skal dempe volden i Midtøsten.

Israels regjering har reagert sterkt på utspillene fra Washington til støtte for en palestinsk statsdannelse. Utenriksminister Shimon Peres advarte i Stockholm lørdag igjen palestinerne mot ensidig å erklære en egen stat.

Det ville være en tabbe av palestinerne å gå til et slikt skritt nå, siden det verken er klart hva slags område en slik stat skal omfatte eller hvilke grenser den skal ha, sa Peres til svensk radio. Men han lot til å holde døren på gløtt, da han tilføyde at «vi får se på saken».

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!