Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- For partiets del er det uansett et tillitsbrudd

Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn har hatt jevnlig kontakt med 17-åringen som anmeldte Helge Solum Larsen for voldtekt

KRISEMØTE: Her er Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn på sentralstyremøte i Unge Venstre få dager etter at voldtektsanklagene mot tidligere nestleder Helge Solum Larsen ble kjent i februar i år. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KRISEMØTE: Her er Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn på sentralstyremøte i Unge Venstre få dager etter at voldtektsanklagene mot tidligere nestleder Helge Solum Larsen ble kjent i februar i år. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn kjenner både Helge Solum Larsen, og 17-åringen som i februar i år anklaget den tidligere Venstre-nestlederen for voldtekt.

- Vi skal ta vare på jenta, var Rotevatns budskap da saken ble kjent.

I dag har Rotevatn fått melding om at saken er henlagt grunnet bevisets stillling.

- Jeg har ingen grunn til å tvile på påtalemyndighetens vurdering. Jeg ser de henlegger saken på bevisets stilling, og tar det til etterretning.

Han påpeker likevel at dette gjelder straffesaken mot Solum Larsen. Venstre har tidligere gjort det klart at Solum Larsen uansett er ferdig i partiet.

- For partiets del var det likevel et tillitsbrudd, og det er erkjent. Det er ikke forenlig med å ha tillitsverv i Venstre, sier Rotevatn.

Han håper partiet har tatt vare på jenta så godt det har latt seg gjøre. Selv har han hatt jevnlig kontakt med henne i tida etter voldtektsanmeldelsen.

- Vi har forhåpentligvis tatt vare på henne på en god måte. Det har vært en veldig vanskelig tid for henne, men slik jeg har fortsått det har hun hatt folk rundt seg som har hjulpet godt til, sier Rotevatn, og legger til:

- Hun er fortsatt medlem i Venstre, og det er jeg veldig glad for.