- For pen for fengsel

Læreren Debra nekter å sone for elevsex med 14-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Advokaten til Debra Lafave ville ikke inngå en avtale med aktoratet som innebar fengsel.

- Å plassere Debbie i et kvinnefengsel i Florida - en så attraktiv ung kvinne i et sånt helveteshull - det er som å kaste en rå kjøttbit inn til løvene, sa John Fitzgibbons under gårsdagens rettsforhandlinger.

Risikerer 15 år

Dermed kommer saken opp for retten 5. desember, og den er ventet å vare i to uker. Den 24-årige læreren er tiltalt for å ha hatt sex gjentatte ganger med sin 14-årige elev sommeren 2004. Floridakvinnen risikerer opptil 15 års fengsel for overgrepene.

- Vi samarbeidet med offerets familie når det gjaldt hva slags tilbud vi skulle gi tiltalte, sier assisterende delstatsaktor Mike Sinacore til The Tampa Tribune.

Politiet lyttet på samtaler

Verken forsvareren eller aktor vil fortelle hva slags tilbud Lafave fikk, men Fitzgibbons opplyser at det inkluderte «omfattende soning i fengsel».

- Forhandlingene er brutt og det er på tide å avgjøre dette i retten, fastslår han.

FRYKTER ANDRE KVINNEFANGER: Debra Lafave og advokat John Fitzgibbons snakker med pressen etter gårsdagens rettsmøte. Læreren skal ha flørtet med 14-åringen i vårsemesteret, og så opprettholdt kontakten sommeren 2004. Ifølge politiet hadde de sex hjemme hos henne og i et klasserom. Foto: SCANPIX/AP
FRYKTER ANDRE KVINNEFANGER: Debra Lafave og advokat John Fitzgibbons snakker med pressen etter gårsdagens rettsmøte. Læreren skal ha flørtet med 14-åringen i vårsemesteret, og så opprettholdt kontakten sommeren 2004. Ifølge politiet hadde de sex hjemme hos henne og i et klasserom. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Det var tanta til 14-åringen som så ham sammen med læreren, og varslet moren. Gutten innrømmet det seksuelle forholdet og politiet ble varslet. Den 24 år gamle kvinnen avslørte seg selv under flere avhørte telefonsamtaler med eleven, og politiet pågrep henne 21. juni 2004.

Pen brite unnslapp

Om Lafave skulle få viljen sin, er det ikke første gang skjønnhet hjelper mot fengselsdom. En britisk 23-åring slapp i 1996 halvannet års fengsel fordi dommeren syntes han var så pen. Fotomodellen og dopdealeren trodde ikke han ville overleve så lenge som fangenes sexleketøy, og fikk dermed straffen gjort betinget. Dommen fikk kritikk og omfattende medieoppmerksomhet da den ble kjent.

<B>FANGET I TELEFONFELLE: Her fraktes hun bort en uke etter arrestasjonen. Den gifte læreren og undertøysmodellen skal ha fortalt eleven sin at hun elsket det forbudte ved forholdet. I sine yngre dager var hun high school-kjæreste med Nick Carter, kjent fra Backstreet Boys og forholdet til Paris Hilton.