<strong>VAR PÅ JORDOMSEILING:</strong> Den tyske pirateksperten Michael Kneissler slår fast overfor dansk TV2 at piratene som kidnappet en dansk familie 1200 kilometer utenfor Afrikas Horn har oppnådd jackpoten. Foto: DR
VAR PÅ JORDOMSEILING: Den tyske pirateksperten Michael Kneissler slår fast overfor dansk TV2 at piratene som kidnappet en dansk familie 1200 kilometer utenfor Afrikas Horn har oppnådd jackpoten. Foto: DR Vis mer

- For piratene er dette som å få sju rette i Lotto

Dansk gisselfamilie er verdt over 40 millioner, mener ekspert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tyske pirateksperten Michael Kneissler slår fast overfor dansk TV2 at piratene som kidnappet en dansk familie 1200 kilometer utenfor Afrikas Horn har oppnådd jackpoten.

- Prisen ligger om dagen på en million dollar per gissel. For piratene er den danske familien som å få sju riktige i lotto, sier Kneissler.

- For europeiske gisler er svært verdifulle.

Den danske familien, som består av mamma Birgit Marie, pappa Rune og barna Hjalte, Birgit Marie og Naja, var på havet i seilbåten
«ING» med sine to hjelpere da de ble kidnappet i det indiske hav torsdag 24. februar.

Danske myndigheter har satt inn krigsskipet «Esbern Snare» og dirigert det til området hvor kapringen antas å ha funnet sted, men det er ikke ventet at man vil sette i gang en militær aksjon for å frigi gislene.

Nøler ikke En pirat har uttalt til nyhetsbyrået AP at gisseltakerne ikke vil nøle med å ta livet av de sju, om betingelsene om løsepenger ikke blir oppfylt.

Kneissler er enig.

- Vi har sett det tidligere. De vil ikke nøle med å drepe gislene, sier Kneissler, som råder danske myndigheter til å ligge unna saken.

Heller bør den legges i hendene på et av de profesjonelle piratgisselforhandlingsfirmaene i London, mener Kneissler.

Spesielt i den britiske hovedstaden har det vokst fram en nisjebransje med firmaer som tjener gigantiske summer på å forhandle med gisseltakere.

Jordomseiling Kneisslers syn deles av flere andre eksperter, som Politiken har vært i kontakt med.

- Det store spørsmålet er hvor pengene skal komme fra, når regjeringen av prinsipp ikke kan utbetale løsepenger. Jeg ser få andre løsninger enn en privat innsamlingsaksjon. Pirater er forretningsfolk, og lever av å ha stor tålmodighet, sier forsvarsforsker Lars Bangert Struwe.

Kalundborg-familien var kjent som svært erfarne sjøfolk, og var på en to års jordomseiling da de ble kidnappet.

Barna, som er fra 12 til 16 år, fikk undervisning via Internett underveis.

Familien hadde unnagjort omkring 1,5 år til sjøs da piratene slo til.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer