Du leser nå Dagbladet Pluss

For politikere som håper at strømmen av flyktninger skal stanse, er det dårlige utsikter

Mandag og tirsdag kom det ingen asylsøkere over Storskog i Finnmark. Men vi har ikke sett slutten på flyktningstrømmen.

STRØMMER PÅ: I Tyrkia lever Syrias middelklasse på flukt som en marginalisert underklasse. Foto: Yannis Behrakis / NTB Scanpix
STRØMMER PÅ: I Tyrkia lever Syrias middelklasse på flukt som en marginalisert underklasse. Foto: Yannis Behrakis / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyktningstrømmen til Europa er halvert i forhold til toppmånedene august og september da det kom 10000 flyktninger hver dag. Det er nå 5000 flyktninger som kommer til Europa hver dag. I november kom det 140000, ifølge UNCHR. Det er mange, og det passer inn i sesongsvingningene, der folkevandringen går ned i vintermånedene. Men det kommer fortsatt ti ganger så mange som på samme tidsrom i fjor.

FOR DE POLITIKERNE som håper strømmen av flyktninger skal stanse, er det dårlige utsikter. Luftslottene de bygger for å vise at de kan få flyktningstrømmen til å stanse, er heller ikke det politikerne ynder å kalle bærekraftige. De baserer seg på fred i Syria - og for øvrig ellers i verden - og at Tyrkia stanser strømmen av flyktninger til Hellas.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.