Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

For rølpete for TVNorge

«Mandagsklubben» tatt av lufta Både røykinga og drikkinga i «Mandagsklubben» ble påtalt. Da Kari Gjæver Pedersen og hennes svirebrødre i TV-programmet også harselerte over kanaldirektør Jan Steinmanns kropp, ble det for mye for TVNorge. I går besluttet ledelsen å ta programmet av lufta med øyeblikkelig virkning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært mange ting vi har tatt opp før. Mandagens program fikk det til å flyte over. Programmet har vakt sterke reaksjoner i ledelsen, sier informasjonsdirektør Lasse Gimnes i TVNorge til Dagbladet.

Tidligere er programledertrioen blitt kritisert for et nærmest demonstrativt høyt røyke- og drikketempo og sine plumpe friskusfakter. I det niende programmet mandag kveld tro de til med å kommentere et oppslag i Dagbladet om at TVNorge går på et rekordunderskudd på 115 millioner kroner.

Feit, eller?

Samtidig ble det påpekt at de dårlige tidene ikke synes særlig på en velfødd Steinmann.

- Er selvironien så lav i TVNorge-ledelsen at Steinmanns korpus ikke kan være samtaleemne i et satireprogram?

- Jeg vil ikke si noe om hvorvidt det var dette som fikk oss til å ta programmet av lufta. Det var situasjonen som helhet som gjorde at vi bestemte oss, sier Gimnes.

Steinmann er på ferie, og så selv ikke mandagens program. Men TVNorge-ledelsen gjorde ham kjent med programmet i går.

- Steinmann var enig i vårt syn på saken. Etter samråd med ham tok vi beslutningen om å droppe programmet. Vi føler at vi ikke har fått det produktet vi som oppdragsgivere har bestilt. Det har vært et klart mislighold av produktansvar, sier Gimnes.

Tause

Leverandøren, produksjonsselskapet MTV, ville i går kveld ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

- Det er enighet i redaksjonen om at vi ikke skal si noe om saken. Det får TVNorge gjøre, sier programleder Kari Gjæver Pedersen til Dagbladet.

Informasjonsdirektør Lasse Gimnes mener at det beviser hvor kvalitetsbevisste TVNorge er når de nå tar «Mandagsklubben» av programmet.

- Det er sikkert noen som mener vi burde tatt det av før. Hadde vi latt det fortsette, ville det gått utover kanalens gode PR, sier Gimnes.

Han tilbakeviser at kanalen kan se fram mot et erstatningssøksmål for brutt kontrakt med MTV.

- Vi føler at vi har vårt på det tørre rent juridisk, avslutter informasjonsdirektøren.