For sein til prøve-bryllupet?

I dag var det prøve-bryllup for prinsesse Märtha og Ari Behn. Brudgommen kom til Nidarosdomen én time seinere enn bruden og svigermor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er høy bryllupsfeber i Trondheim allerede sju uker før bryllupet. Det strømmer inn med henvendelser til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag fra folk som vil sikre seg en av de rundt 900 plassene i Nidarosdomen. I dag var hovedpersonene innom kirka for å gjennomføre et lite prøvebryllup.

Allerede før klokka ni i dag tidlig dukket prinsesse Märtha og dronning Sonja opp. Ari Behn kom én time seinere.

Knelte foran presten

Nå var «forsinkelsen» sannsynligvis planlagt i dette tilfellet, og var neppe en del av bryllupsøvelsene, skriver Adresseavisens nettutgave.

Domprost Knut Andresen møtte det vordende brudeparet inne i kirka.

- De gjorde slikt alle brudepar gjør, med spasergang ned kirkegulvet og kneling foran presten, sier Andresen.

Etterpå fortalte prinsesse Märtha og Ari Behn at de syntes det hadde vært fantastisk å se Nidarosdomen, og at de gledet seg til bryllupet. De avslutter besøket i Trondheim i dag.

Stor fest

22. mai begynner hovedarrangementet, med en privatfest for paret og deres venner. Dagen etter er det kongelig varieté i Olavhallen, og regjeringen holder mottakelse for kongefamilien med gjester.

Billetter til festforestillingen koster 600 kroner. Programmet er fortsatt hemmelig, men det er kjent at Ari Behns forlover, Kåre Conradi, skal være programleder. Det er bestemt at det bare skal være norske artister på scenen.

Formiddagen fredag 24. mai er det en liten utflukt for de kongelige gjestene. Klokka 16 begynner selve vielsen i Nidarosdomen.

Bryllupsmiddagen holdes i Stiftsgården med etterfølgende ball for i overkant av 200 gjester fra Europas kongehus, representanter for det offisielle Norge, familie og venner. Gjestene innkvarteres i Stiftsgården, om bord på Kongeskipet «Norge» og på hotell.

I dag var det prøve-bryllup i Trondheim. Ari Behn kom en time seinere enn dronningen og prinsessen. Dette bildet er tatt rett etter at forlovelsen var offentliggjort.