For seks år siden toppet vi lista. Nå slår dansker og svensker oss i engelsk

But, but, it is not only, only.

IKKE LENGER BEST I TEST: Vi nordmenn liker ikke å bli slått av gode naboer i noe som helst, ei heller i engelsk. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
IKKE LENGER BEST I TEST: Vi nordmenn liker ikke å bli slått av gode naboer i noe som helst, ei heller i engelsk. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En årlig analyse utarbeidet av Education First (EF) viser at europeere (som ikke har engelsk som morsmål), snakker best engelsk på verdensbasis.

Danske Jyllands-Posten melder stolt at danskene er tredje best til å snakke engelsk. Svenskene kommer på andre plass, mens Norge må ta til takke med fjerde plass.

Høye engelskferdigheterLitt konkurranse mellom de nordiske landene kan man kalle sunt, men det er som regel litt surt når Sverige og Danmark slår Ola Nordmann i noe – eller nesten hva som helst?

Til trøst viser undersøkelsene at nordmenn har svært høye engelskferdigheter. Likevel er vi altså bare nummer fire på listen når man sammenlikner med andre land fra Europa, Asia, Latin-Amerika, Afrika og Midtøsten.

På topp i 2011Anne Dahl er førsteamanuensis ved institutt for språk og litteratur ved NTNU. Hun forteller at hun kjenner til undersøkelsen, som blir gjennomført hvert år.

- Også i 2016 lå Norge på fjerdeplass. De siste fem årene har Norge stått oppført på topp fem, men i 2011 var nordmenn aller best, sier hun til Dagbladet.

- Jeg blir veldig overrasket om nordmenn har blitt dårligere i engelsk siden 2011. Det er ingenting som tyder på det, legger hun til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer