- For skadde dykkere som går på trygd er dette selvsagt kjærkomne penger

Dykkerleder Henning Haug glad for at Stortinget hever kompensasjonen med en halv million kroner.

ENIGE: Stortingets arbeids- og sosialkomite forhandlet seg fram til enighet om dykkerkompensasjonen, foran fra venstre saksordfører Erlend Wiborg (Frp), komiteleder Arve Kambe (H) og Sveinung Rotevatn (V). Bak fra venstre: Dag Terje Andersen (Ap), Per Olaf Lundteigen (Sp), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Johnny Ingebrigtsen (SV). Foto: Jacques Hvistendahl
ENIGE: Stortingets arbeids- og sosialkomite forhandlet seg fram til enighet om dykkerkompensasjonen, foran fra venstre saksordfører Erlend Wiborg (Frp), komiteleder Arve Kambe (H) og Sveinung Rotevatn (V). Bak fra venstre: Dag Terje Andersen (Ap), Per Olaf Lundteigen (Sp), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Johnny Ingebrigtsen (SV). Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortinget er enige om å øke kompensasjonen til 260 skadde nordsjødykkere og etterlatte fra 1,7 til 2,2 millioner kroner.  

Arbeids- og sosialkomiteen legger fram en enstemmig innstilling til Stortinget, som dermed vil sette sluttstrek for dykkersaken 16. juni.

Kjærkomment - Vi innser at dette var det beste vi realistisk kunne få til politisk. Da må vi bare si oss fornøyd, sier Henning Haug, leder for Offshoredykkerunionen.

- For skadde dykkere som går på trygd er dette selvsagt kjærkomne penger. Vi må også tenke på at vi har mange pionerer med svekket helse, som ikke orker å kjempe særlig lenger, sier han.

Trekker begjæring - Nå håper vi bare at Stortinget også kan dekke saksomkostningene til Offshoredykkerunionen for vår lange kamp fram til Strasbourg, som samlet utgjør 2,4 mill kr.

Vi vil nå trekke gjenopptakelsesbegjæringen til Høyesterett, slik at vi kan sette både et juridisk og politisk punktum i den vonde saken.

For mange vil det være godt å kunne legge dette bak seg og endelig kunne bla om til et nytt kapittel i livet, sier Henning Haug.- På denne gledens dag er det viktig for oss å takke Industri Energi for den fantastiske støtten underveis, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer