For smart for narko-dom

En 28-åring fra Oslo var rett og slett for smart til å bli dømt for oppbevaring av 7,5 kilo amfetamin, hasj og kokain. Det sier en dom avsagt i Stavanger byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28-åringen er tidligere dømt for narkotikaforbrytelser, og for å oppbevare skytevåpen. Mangel på vitner og bevis, samt mannens egen intelligens, frifant ham i denne saken. Retten hadde en klar følelse av at 28-åringen måtte ha vært i befatning med stoffet, men kunne altså ikke bevise noe, skriver VG.

«Tiltalte fremsto for retten som rasjonell, beregnende, ikke-påvirket og reflektert - noe retten finner vil være vanskelig forenlig med ansvar/eierinteresse i et så stort og kostbart stoffparti», het det i domsavsigelsen.

28-åringen ble pågrepet på et hotell i Stavanger sammen med en kamerat i oktober i fjor. Andre gjester klagde over deres ville festing, og politiet ble tilkalt da kameratene nektet å forlate hotellet på personalets oppfordring. Det viste seg at hotellrommet var fullt av narkotika. Nærmere bestemt en stresskoffert med fire kilo amfetamin, og ellers tre kilo hasj, 86 gram kokain og 1539 narkotiske tabletter. Hvilket 28-åringen ifølge eget utsagn ikke ante noenting om.

Kameraten dømt

Kameraten på 30 år er erklært strafferettslig utilregnelig, og ble idømt inntil fem års sikring for oppbevaring av narkotikaen. Han skal ha virket svært ruset og ustabil, i motsetning til 28-åringen som under pågripelsen oppfordret politiet om å la være å skrukke til klærne hans.

- Enhver rimelig og fornuftig tvil skal komme tiltalte til gode, sier forsvarer Thor Bache-Wiig til avisen. Han forklarer frifinnelsen med at tiltalen var så alvorlig, at bevisene måtte være særlig sterke dersom 28-åringen skulle bli dømt.

Det er foreløpig uklart om dommen vil bli anket.