- For stor vekt på oppførsel

Høflighet og god oppførsel i fengselet skal ikke være nok til å få permisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Permisjonsordningen er en del av rehabiliteringen for innsatte i norske fengsler. De innsatte får mulighet til å forberede seg på livet utenfor murene. Lars Harnes deltok i ranet mens han tilsynelatende hadde permisjon for å besøke barna sine.

- Jeg hadde en lang prat med Oslo fengsel om saken i går. Det skal ikke være automatikk i at innsatte får permisjon, understreker ekspedisjonssjef Kristin Bølgen Bronebakk i kriminalomsorgsavdelingen i Justisdepartementet.

I juli sendte departementet ut et brev der det presiseres at fengslene må ta hensyn til mange elementer når de innvilger permisjon.

- Da vi sendte brevet, var vedkommende inne i et regime med permisjon. Han hadde hatt 15 permisjoner uten at det var noe å sette fingeren på, og det er vanskelig å stramme inn. Dette er de lure gutta. De vet hvordan de skal oppføre seg for å få frihet, sier Bronebakk.

Permisjonen er delvis en tillitssak mellom fengselet og den innsatte. Fengslene ser på flere praktiske forhold når de vurderer om permisjonen har vært vellykket, blant annet at fangen kommer tilbake til fengselet til avtalt tid og avlegger urinprøve som er negativ for dop.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer