POLITIET VIL HA HØYE GJERDER: Gjerdene er satt rundt Regjeringskvartalet er mye lenger ut enn det som egentlig kreves for byggearbeidene som gjøres i regi av Statsbygg. Det skyldes et ukjent sikkerhetsvedtak fra politiet. Foto: Jacques Hvistendahl
POLITIET VIL HA HØYE GJERDER: Gjerdene er satt rundt Regjeringskvartalet er mye lenger ut enn det som egentlig kreves for byggearbeidene som gjøres i regi av Statsbygg. Det skyldes et ukjent sikkerhetsvedtak fra politiet. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

For store byggegjerder rundt regjeringskvartalet

Hadde ikke trengt å være der - men sperringene har blitt stående på grunn av et hittil ukjent sikkerhetsvedtak fra politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerdene er satt mye lenger ut enn det som egentlig kreves for byggearbeidene som gjøres i regi av Statsbygg.

- Arbeidene som pågår i Regjeringskvartalet trenger ikke lenger så stor plass, men det er nok likevel ikke aktuelt å flytte gjerdene akkurat nå, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Rygh i Statsbygg til NRK.

Omveier Det store gjerdet blokkerer blant annet hele Akersgata, som før 22. juli var en trafikkert vei med blant annet bussholdeplasser. Nå må kollektivtrafikken kjøre store omveier.

Jan Sigurd Østberg i Oslo byes vel liker ikke at gater fortsatt er stengt.

- Dette har gått fort og galt for seg, sier han.

Slik Østberg ser det, går beslutningen ut over byen og de som bor der.
- Ikke slik by vi vil ha - Dette er å stenge borgerne ute og bygningene inne. En slik by vil vi ikke ha. Man kommer ikke til og fra jobb. Man kommer ikke med bussen, og byen blir amputert, sier Østberg.

Kilder i Politidirektoratet opplyser til NRK at det ble gjort et midlertidig hastevedtak «for å sikre det sentrale regjeringskvartalet mot trafikk»

NTB