Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fotballag fanget i grotte i Thailand:

- For svake til å dykke ut

Lider av underernæring og utmattelse.

I GROTTA: Tolv gutter fra alderen 11 til 16 år og treneren deres har i elleve dager sittet i grotta i Thailand. Onsdag fikk de varmetepper og dykkermasker Video: Thai Navy Seal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballaget, bestående av 12 thailandske gutter og deres trener, ble meldt savnet den 23. juni etter at de hadde tatt seg inn i grotten for å søke ly fra regnet.

Først 2. juli ble de funnet i live omkring fire kilometer inn i grotta.

I LIVE: Det har vært ni dramatiske døgn, men etter en lang redningsaksjon er den thailandske fotballaget og treneren funnet i en gruve. Video: Thai Navy Seals Vis mer

Siden da har det blitt sendt inn mat til guttene, men ingen av dem har så langt kommet ut.

De er svært svekket etter de foregående ti dagene i den mørke grotta, da de ikke hadde noe å spise, skriver CNN.

Det er fremdeles uvisst når og hvordan guttene, alle i alderen 11 til 16 år, og deres 25 år gamle fotballtrener skal komme seg ut av grotten.

image: - For svake til å dykke ut

Underernært

Det er fortsatt mye vann i grotta, tross forsøk på å pumpe det ut.

I går opplyste thailandske myndigheter at guttene har hatt på seg dykkemasker som del av opptreningen de trolig skal gjennom. Planen er at de skal dykke ut av grotta.

Men ifølge en legerapport er ikke alle i form til å gjennomføre et slikt dykk.

To av guttene og treneren lider av både underernæring og utmattelse, skriver CNN.

Thailandske myndigheter publiserte i går to nye videoer fra innsiden av den delvis oversvømte grotten. I en av videoene presenterer guttene seg en etter en.

Snakke med foreldrene

Flere av guttene ler og prater med mennene fra det thailandske sjøforsvaret, som også behandler guttene for mindre sårskader på beina. Mot slutten av videoen sier en av guttene at han ble glemt bort i introduksjonsrunden. Det førte til latter i grotta.

Redningsarbeiderne jobber nå med å legge en kabel inn til guttene i grotta, slik at de kan få snakke med foreldrene sine, skriver CNN.

Venter regn

Jobben med å få fotballaget ut, er en kontinuerlig kamp mot klokka.

Det er ventet kraftig regn til helga, som vil kunne føre til at vannet i grotta stiger ytterligere.

Narongsak Osottanakorn, guvernør i den aktuelle regionen, sa i går at myndighetene ennå ikke har gitt opp å finne alternative løsninger for å få guttene ut, men at det varslede regnværet de kommende dagene gjør situasjonen vanskelig.

På en pressekonferanse onsdag morgen sa Ruengrit Changkwanyuen, som er koordinatoren for de thailandske dykkerne, at en storm er på vei.

- Redningsmannskaper må jobbe raskt, for på fredag kommer det en storm, og blir det regn, blir grotta fullstendig oversvømt, sier han, og fortsetter:

- Hvis det skjer, vil det blir nærmest umulig å sende forsyninger eller være i kontakt med dem.