- For tabloid dekning av litteratur

Anmelderen angrer på å ha latt seg intervjue av Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette innlegget er et svar på Dagbladet.nos artikkel om årets verste bøker.

For en stund siden var jeg uforsiktig nok til å si «ja takk» til en invitasjon. Det var dumt. Invitasjonen var fra Bok i sentrum og gjaldt et underarrangement som skulle dreie seg om årets verste og dårligste bøker - etter tre kritikeres oppfatning. Jeg skulle da være en av dem. Dette arrangementet ble avviklet torsdag 25. oktober og omtalt av dagbladet.no samme dag. Tittel: Her er årets verste bøker.

Det er mye galt med undertegnede - også som kritiker - men veldig tabloid i hodet er jeg ikke, så jeg forsøkte tidlig å gjøre det klart at særlig dette med "verste" bok ville bli vanskelig: Det kommer ikke veldig mange virkelig gode bøker på norsk - og få som er riktig dårlige. Det jeg kunne tenke meg å snakke om, i tillegg til ovenstående, var bøker som har skuffet og gledet meg. Jeg endte opp med å ville snakke om Kjell Ola Dahls nye bok som den boka som har skuffet meg mest. Og; den avsluttende Harry Potter-boka som den som hadde gledet meg mest. Nå ville arrangørene ikke ha utenlandske bøker allikevel, så jeg valgte i stedet Roy Jacobsens bok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer