- For tidlig å si at fredsplanen har feilet

Annan nekter å gi opp håpet til tross for at 31 mennesker skal ha drept i Syria på tirsdag.

- FORTSATT TID:  Da Kofi Annan møtte pressen tidligere i kveld nektet han for at fredsplanen har feilet. Samtidig konstaterte han at syriske styrker har forflyttet seg til nye områder, i stedet for å trekke seg tilbake. Foto: AFP
- FORTSATT TID: Da Kofi Annan møtte pressen tidligere i kveld nektet han for at fredsplanen har feilet. Samtidig konstaterte han at syriske styrker har forflyttet seg til nye områder, i stedet for å trekke seg tilbake. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse i Hatay i Tyrkia tirsdag kveld gjentok Annan kravet om at volden i Syria må stanse umiddelbart. Men han understreket at det ennå er tid til å få gjennomført fredsplanen, som trådte i kraft tirsdag, og som sier at det skal innføres full våpenhvile i løpet av 48 timer.

- Vi har informasjon om at syriske styrker er i ferd med å trekke seg ut av noen områder, men samtidig forflytter seg til andre områder de ikke har vært inne i før, sa Annan.

- Det er fortsatt tid mellom i dag og fram til 12. april til å få en slutt på voldsbruken, og jeg oppfordrer alle parter til å stanse volden, sa han.

Blank løgn Syrias utenriksminister Walid al-Moualem hevdet under et besøk i Moskva at den syriske regjeringshæren alt har trukket seg ut av noen byer og har begynt å innføre restriksjoner på våpenbruk.

- Det Moualem sa i Moskva, er komplett løgn og en del av det syriske regimets manøvre, mener Anas Airout, som er medlem av opposisjonsgruppa Syrias nasjonalråd.

På You Tube ble det lastet opp stadig nye videoer som angivelig var tatt tirsdag og viste bombardement av boligområder. Opposisjonsgrupper sier minst 31 mennesker ble drept i byene Homs og Hama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer