- For tidlig å snakke om konsekvenser

Politimester Geir Gudmundsen i Hordaland sier at han er glad for alle læringspunktene som er kommet i rapporten om Monika-saken i dag.

BEKLAGER: Politimester Geir Gudmundsen (tv) og visepolitimester Gunnar Fløystad beklager politiets handtering av Monika-saken.
 
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
BEKLAGER: Politimester Geir Gudmundsen (tv) og visepolitimester Gunnar Fløystad beklager politiets handtering av Monika-saken. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Politimester Geir Gundmundsen i Hordaland sier til Dagbladet at det er for tidlig å si noe om konsekvenser for personer i Hordaland politidistrikt.

- Vi må vente til Spesialenheten for politisaker kommer med resultatet av sine undersøkelser før vi tar stilling til konkrete konsekvenser, sier Gudmundsen.

Monika Sviglinskaja (8) ble funnet død i leiligheten hun delte med sin mor i Sund kommune utenfor Bergen 14. november 2011. Etter noen måneders etterforskning valgte politiet i Hordaland å henlegge saken som intet straffbart forhold, og begrunnet det med selvdrap.

Politimester Geir Gudmundsen og visepolitimester Gunnar Fløystad holder pressekonferanse i politihuset i Bergen nå.

- Det er godt å få rapporten. Den har vært etterlengtet. Vi har hatt mye spenning i vår organisasjon med tanke på hva Riksadvokatens gruppe ville komme med. Vi har fått 14 dagers svarfrist, og det vil vi benytte oss av. Derfor vil vi kun gi en begrenset kommentar nå, sier politimester Geir Gudmundsen.

- Ble begått feil - Det er på det rene at det i etterforskningen av Monika-saken i 2011 og 2012 ble begått feil, og når feilene skjer kollektivt får det store konsekvenser. Vi er glade for læringspunktene som er kommet fra arbeidsgruppen til Riksadvokaten, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer