Løven Cecil - Cecil the Lion

For to år siden ble løven Cecil drept av troféjegere. Nå har sønnen lidd samme skjebne

Troféjegere betalte tusenvis av dollar for å skyte løven.

SKUTT: Løven Cecil var en svært populær attraksjon i Hwange nasjonalpark i Zimbabwe, før han ble skutt og drept av den amerikanske tannlegen Walter Palmer for 400 000 norske kroner. Bildet er tatt 21 oktober 2012. Nå er Cecils 6 år gamle sønn, Xanda også blitt drept av en troféjeger. Foto: AFP photo / Zimbabwe national parks
SKUTT: Løven Cecil var en svært populær attraksjon i Hwange nasjonalpark i Zimbabwe, før han ble skutt og drept av den amerikanske tannlegen Walter Palmer for 400 000 norske kroner. Bildet er tatt 21 oktober 2012. Nå er Cecils 6 år gamle sønn, Xanda også blitt drept av en troféjeger. Foto: AFP photo / Zimbabwe national parks Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Drapet på løven Cecil (13) i 2015 fikk folk over hele verden til å koke av raseri.

Den tamme løven, som både var turistmagnet og del av et forskningsprosjekt, ble lokket ut av en nasjonalpark og skutt med armbrøst.

Nå er også Cecils sønn, Xanda, blitt offer for troféjegerne, skriver The Guardian.

Skutt av troféjeger

Xanda ble seks år gammel, og hadde allerede rukket å bli far for flere kull med løveunger. Tilbake står nå ei gruppe på to løvinner og ungene deres.

Xanda ble skutt 7. juli, rett utenfor Hwange nasjonalpark - ikke langt fra der faren Cecil ble skutt. Troféjakta ble arrangert av jegeren Richard Cooke, på vegne av klienter som betaler tusenvis av dollar for å drepe en løve.

Xanda var en del av et forskningsprosjekt ved Oxford universitet, der forskeren Andrew Loveridge har studert løvene fra Hwange i mange år. Løven hadde på seg et sporingshalsbånd som tilhører universitetet da han ble drept.

Ønsker jaktfri sone

- Han ble skutt to kilometer utenfor parkens grenser. Det er ikke spesielt langt for en løve, sier forskeren til The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer