ÅRETS BRANNMANN: Michael Chiapperini (bildet) ble for to uker siden kåret til «årets brannmann» for sin innsats under stormen Sandy tidligere i år. I går ble han skutt og drept da en mann åpnet ild mot flere brannmenn i Webster. Foto: Jamie Germano / Tina Yee / Democrat and Chronicle / Ap Photo
ÅRETS BRANNMANN: Michael Chiapperini (bildet) ble for to uker siden kåret til «årets brannmann» for sin innsats under stormen Sandy tidligere i år. I går ble han skutt og drept da en mann åpnet ild mot flere brannmenn i Webster. Foto: Jamie Germano / Tina Yee / Democrat and Chronicle / Ap PhotoVis mer

For to uker siden ble Michael «årets brannmann» - i går ble han skutt og drept på jobb

Jobbet som frivillig på julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For bare to uker siden ble brannmannen Michael Chiapperini kåret til «årets brannmann» i Webster. Det var hans innsats for å hjelpe de rammede etter superstormen Sandy som gjorde at han fikk prisen.

I går ble han skutt og drept da William Spengler (62) skjøt mot flere brannmenn som rykket ut for å slukke en brann i Webster.

Politiet tror Spengler, som tidligere har sonet 17 år for å ha drept sin egen bestemor med hammer, selv tente på sitt eget hus for å lokke brannmennene til stedet.

Også brannmannen Tomasz Kaczowka ble skutt og drept. To andre brannmenn ligger kritisk skadd på sykehus, og en politimann som tilfeldigvis var i området er også skadd.

De to drepte brannmennene jobbet som frivillige denne kvelden.

Trebarnsfar Chiapperini har jobbet i brannvesenet i Webster i 20 år, og fungerte ofte som en talsmann for avdelingen hvor han jobbet, skriver CNN News.

- Vi jobber med disse menneskene hver dag, de er som brødrene våre. Det er forferdelig. Disse karene er alle helter, sier Gerald Pickering, politisjef i Webster.

Chiapperini var gift og hadde tre barn. Sjefen hans forteller at han levde for å hjelpe andre. Rundt Halloween i år reiste han og flere andre kollegaer til Long Isand for å hjelpe til med opprydningsarbeidet etter orkanen Sandy.

- Han hadde vært nede i Suffolk County for å se ødeleggelsene, så mister han livet denne morgenen, mens han skulle hjelpe noen. Når du ser på de to som mistet livet og de to som nå kjemper for livet, er de alle fantastiske offentlige tjenestemenn, sier løytnant Bob Duffy.

Lå klar Politiet vet foreløpig ikke hvorfor Spengler begynte å skyte mot brannmennene, men politisjef Gerald Pickering forteller at Spengler satte fyr på huset sitt for å lokke brannmennene til stedet.

Da de første brannmennene kom til stedet klokka 06 lokal tid, lå Spengler utendørs, klar til å skyte. Den første politibetjenten på stedet jaget den mistenkte og fyrte av skudd, ifølge politiet.

Etter å ha skutt mot brannmennene og politimennene skjøt gjerningsmannen seg selv i hodet, melder nyhetsbyrået AP.

EVAKUERT: En tidligere fange satte fyr på sitt eget hus for å lokke brannmenn til stedet. Da brannmennene ankom stedet ble flere av dem skutt. Foto: Max Schulte / Democrat & Chronicle / AP Photo
EVAKUERT: En tidligere fange satte fyr på sitt eget hus for å lokke brannmenn til stedet. Da brannmennene ankom stedet ble flere av dem skutt. Foto: Max Schulte / Democrat & Chronicle / AP Photo Vis mer

Skytingen forhindret brannvesenet i å slukke brannen på stedet, og sju hus ble ødelagt.

Ifølge politiet har den nå døde Spengler levd et rolig liv siden han kom ut av fengsel etter å ha sonet dommen for drapet på bestemoren i 1998.

Dømte fanger har ikke lov til å besitte våpen.

DREPTE BESTEMOREN: William Spangler, som i går drepte to brannmenn og skadet tre andre, har tidligere sittet 17 år i fengsel for å ha drept sin egen bestemor med hammer.
Foto: Monroe County Sheriff's Office / Reuters
DREPTE BESTEMOREN: William Spangler, som i går drepte to brannmenn og skadet tre andre, har tidligere sittet 17 år i fengsel for å ha drept sin egen bestemor med hammer. Foto: Monroe County Sheriff's Office / Reuters Vis mer