Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

For tre år siden var Sp herjet av krise og giftige personkonflikter. Så innførte Trygve Slagsvold Vedum kaffekoppstrategien

Nå satser han på å vinne valget. Det langsiktige målet er å slå Frp. 

TILLIT: - I et parti kan man være uenige og diskutere, men det må være en grunnleggende tillit. Dette tillitsrommet ble borte, og da ble selv bagateller store, sier Ap-leder Trygve Slagsvold Vedum om krisetida i partiet. Nå er stemninga i partiet langt bedre, det samme er oppslutningen om partiet.  Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
TILLIT: - I et parti kan man være uenige og diskutere, men det må være en grunnleggende tillit. Dette tillitsrommet ble borte, og da ble selv bagateller store, sier Ap-leder Trygve Slagsvold Vedum om krisetida i partiet. Nå er stemninga i partiet langt bedre, det samme er oppslutningen om partiet.  Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Vi satser på sterk framgang og mandater i flere fylker. Vi pleier å gjøre det det bedre i valg enn i målinger. Ett år før kommunevalget hadde vi i snitt 5 prosent på målingene. Resultatet ble 8, 5 prosent, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum blidt.

Det siste året har Sp ligget på mellom 6 og 7 prosent på Ipsos målinger for Dagbladet.

Vil i regjering

Det langsiktige, hårete målet, tør han nesten ikke si høyt: Å slå Frp.

- Det er vi som er partiet for folk flest, ikke Frp. Frp er partiet for rikfolk flest, sier Vedum. Men neste år handler det om å danne nytt flertall og skifte ut Høyre/Frp-regjeringen.

- Vi ønsker Sp/Ap-basert regjering, så får KrF og SV ta sine valg. Vi merker jo at KrF er enige med oss i mange saker, men de er bundet av samarbeidsavtalen nå, sier Vedum.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?