Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Oslo - den delte byen

For tre år siden varslet fortvilte foreldre om at barn solgte hasj for de eldre

Bydel og byråd tok dem ikke alvorlig.

FOR UNGDOMMEN: Dhita Siauw (40) og Nahom Daniel (20) jobber sammen for at ungdommen på Haugenstua og i Groruddalen skal få fritidsklubber å henge på, for å unngå at de faller ut av samfunnet. Alle foto: Nina Hansen
FOR UNGDOMMEN: Dhita Siauw (40) og Nahom Daniel (20) jobber sammen for at ungdommen på Haugenstua og i Groruddalen skal få fritidsklubber å henge på, for å unngå at de faller ut av samfunnet. Alle foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For snart tre år siden, høsten 2015, slår en rekke foreldre, frivillige og ungdommer alarm.

«Vi er veldig bekymret for utviklingen av ungdomskriminalitet i bydelen. Barn ned til 12-13-års-alderen selger relativt store partier med hasj i området her. Dette miljøet blir mer og mer organisert i fravær av at barn og unge har fritidsklubber - uforpliktende arenaer å «henge». Noe må gjøres», skriver kurator Dhita Siauw med flere til politikere og byråkrater i Stovner bydel i 2015.

- Jeg hørte fra andre foreldre at de også var redde for at deres ungdommer kunne havne i voldsepisoder. At de kunne bli stukket ned når de var ute med venner. Vi kan ikke ha det sånn i Oslo by, så vi har ropt om hjelp og bedt om fritidsklubber sånn at ungdommene våre kan være sammen med trygge voksne, sier Siauw i dag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR**

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR** 66 kr/mnd i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?