- For tre måneder siden sluttet hun å diskutere religion med meg

Men så kom mailen om at dattera var dratt til Syria, og at det var for seint.

MILLIONER PÅ FLUKT:  Siden borgerkrigen i Syria startet for mer enn to år siden, har minst seks millioner mennesker blitt tvunget på flukt, i tillegg til at over 100.000 mennesker er drept og langt flere skadd. Her er syriske flyktnigner på vei ut til Tyrkia via Cilvegozu-grensa. Nå frykter den norsk-somaliske familiefaren at jentene hans er på vei inn i landet som folk flest flykter fra. Foto: Gregorio Borgia/Ap/Scanpix
MILLIONER PÅ FLUKT: Siden borgerkrigen i Syria startet for mer enn to år siden, har minst seks millioner mennesker blitt tvunget på flukt, i tillegg til at over 100.000 mennesker er drept og langt flere skadd. Her er syriske flyktnigner på vei ut til Tyrkia via Cilvegozu-grensa. Nå frykter den norsk-somaliske familiefaren at jentene hans er på vei inn i landet som folk flest flykter fra. Foto: Gregorio Borgia/Ap/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den tyrkiske millionbyen Hatay går en sliten mann til fots rundt i gatene, på desperat jakt etter sine to døtre på 16 og 19 år. Han har fått låne penger av venner og familie til det ufrivillige oppholdet, men det rekker ikke til å kjøre taxi. Så han går og går.

- Norsk politi sier jeg må dra hjem til Norge, men jeg er en far og kan ikke reise tilbake før jeg finner døtrene sine. Jeg vet jo ikke en gang om jentene lever eller er døde, sier norsksomalieren på telefon til Dagbladet.

- Ville ikke diskutere religion Foreløpig uten resultat. Det er hele to og en halv uke siden han hadde kontakt med døtrene sist: «Pappa, bare glem det. Det er for sent», sa datteren på 19 år til faren da.

- Det er forferdelig. En ekstrem situasjon for meg og familien. Jeg prøver å ringe jentene hele tiden, men mobilen er slått av, sier faren.

For rundt ett år siden begynte de to døtrene hans å gå med niqab, ifølge faren. Han og den eldste datteren var ikke enige om hvordan de tolket islam.

- Før diskuterte alltid jeg og min eldste datter religion. Jeg kan en del om religion, og forsøkte å overtale og veilede henne for å få henne inn på riktig vei. Men de siste tre månedene før hun dro, sluttet hun å diskutere religion med meg. Jeg trodde det var en bra ting. At hun hadde roet seg ned, men nå viser det seg jo at det var helt motsatt, sier faren til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer