- For tredve år siden kastet folk egg på oss for vår innvandringspolitikk

- Nå får vi gjennomslag for tiltak vi har stått nærmest alene om, sier Frp's Harald Tom Nesvik.

EGG MOT HAGEN: Demonstranter kastet egg mot Frp's formann Carl I Hagen 1. mai 1995, ikke minst for hans strenge innvandringspolitikk og krasse språk om innvandrere. Nå mener Frp at de etter trevde år har fått gjennomslag for en streng asylpolitikk.
Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
EGG MOT HAGEN: Demonstranter kastet egg mot Frp's formann Carl I Hagen 1. mai 1995, ikke minst for hans strenge innvandringspolitikk og krasse språk om innvandrere. Nå mener Frp at de etter trevde år har fått gjennomslag for en streng asylpolitikk. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frp jubler over forliket om asylinnstramming i Stortinget.

- Vi får nå Europas strengeste asylpolitikk, sa parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik da forliket om asylinnstramming ble lagt fram i ettermiddag.

Frp mener de etter trevde års alenegang i innvandringspolitikken endelig har fått bortimot fullt gjennomslag.

- Vi har fått gjennomslag for en politikk vi har stått nærmest alene om i tredve år. Nå er det 161 av 169 av representanter som slutter opp om mange av forslagene folk kastet egg på oss for ute på torgene.

- Fryktelig god begynnelse - Det sier seg selv at Frp har mange andre tiltak som vi ønsker gjennomført, som er enda strengere. Nå har vi gått sammen for å bli enige om en del tiltak, slik at vi kan sende et viktig signal ut over landets grenser. Denne lista er ikke uttømmende, men den er en fryktelig god begynnelse, sier en svært godt fornøyd Nesvik.

- Har de andre partiene nærmet seg Frp?

- Virkelighetsbildet vi har advart mot i mange år, har nå også begynt å sige inn hos andre. Vi har mistet kontroll i Europa når det gjelder innvandring, og vi har en flyktningkrise. Når det velferdsordningene i seg selv har en «pull-effekt», må vi få gjort noe med dem. Derfor er jeg så glad for at et stort flertall på Stortinget er med på disse innstrammingene. De er viktige for landet og for de generasjonene som skal vokse opp, sier Nesvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer