- For tung

Ballettdanserinnen Anastasia har fått sparken angivelig fordi hun er for tung å løfte for de mannlige danserne. Hun veier 48 kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun har danset ved Bolsjoiteateret i Moskva siden 1998. Denne uka fikk den russiske toppdanseren Anastasia Volotjkova sparken.

Anorektiske krav

Anatoly Iksanov, direktør ved det prestisjetunge Bolsjoiteateret sier de mannlige danserne klaget over at Anastasia var for høy og for tung å løfte. Jenta på 27 er 171 centimeter høy og veier altså bare 48 kilo. Bruker vi BMI-indeksen vil hun karakteriseres som undervektig.

Men ballettverdenen, akkurat som i modellyrket, har sine egne, ville standarder for hva en kvinne skal veie. På ballettskalaen er nok Anastasia i største laget, ikke minst fordi hun er såpass høy.

Og krangelen mellom Anastasia og arbeidsgiveren går direkte i media. Nå sier ballettdanserinnen at hun vil saksøke sin tidligere arbeidsgiver. Hun mener Iksanovs påstand er tull og løgn, og føler seg utsatt for en bakvaskingskampanje.

- Det er en myte at partnere ikke vil danse med meg. Managerene prøver å overtale dem til å ikke danse med meg, sier danserinnen, som også sier teateret hevder hun er høyere enn hun egentlig er.

Uenig om vilkår

Mens Anastasia hevder det er satt igang en kampanje for å bli kvitt henne, kan det være kontraktsproblemer det egentlig dreier seg om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.