For turban i politiet, mot hijab i skolen

Leder av Stortingets kommunalkomite, Heikki Holmås, vil ikke forby alle religiøse hodeplagg.

FOR TURBAN, MOT HIJAB:  Heikki Holmås og et flertall i Oslo SV vil tillate religiøse hodeplagg i for offentlige tjenestemenn, men vil ikke at små jenter skal gå med hijab i barneskolen. Her fra et demonstrasjonstog og fakkeltog i Oslo.  Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
FOR TURBAN, MOT HIJAB: Heikki Holmås og et flertall i Oslo SV vil tillate religiøse hodeplagg i for offentlige tjenestemenn, men vil ikke at små jenter skal gå med hijab i barneskolen. Her fra et demonstrasjonstog og fakkeltog i Oslo. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Oslo SVs forslag om å vurdere et forbud mot hijab i barneskolen har virkelig satt sinnene i kok den siste uka, særlig i SV. Langt mindre oppmerksomhet har Oslo SVs forslag om å samtidig tillate religiøse hodeplagg i politi og ved domstoler.

- Hvorfor er det greit med turban i politiet, mens det ikke er greit med hijab i skolen?

- Det handler om at barn skal få være barn. De er i stor grad prisgitt foreldrenes valg. Der følger jeg Kristin Halvorsen argumentasjon om at hijab er et plagg man går med for å kle seg sømmelig, sier avtroppende leder i Oslo SV, Heikki Holmås, til Dagbladet.

Voksne kan velge- Vi er skeptiske til en utvikling med flere religiøse symboler i offentligheten, men samtidig lander vi på den konklusjonen at vi ikke vil innføre et generelt forbud mot religiøse hodeplagg. Vi mener at voksne kvinner og menn selv må velge om de vil bruke hijab eller turban på jobben i politiet eller ved en domstol, sier Holmås.

Han viser til at også Oslo-politiet har stilt seg positive til uniformer med religiøse hodeplagg.

Går nye veier Holmås mener SV sårt trenger å gå nye veier i integreringsdebatten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer