Forakt for FN

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Israels regjering nekter å ta imot en FN-kommisjon som skal granske hva som skjedde da den israelske hæren raserte den palestinske flyktningleiren i Jenin. Israelerne krever å få bestemme hvem i den israelske hæren kommisjonen skal få snakke med.

Det er sjelden et land stiller seg så avvisende til et vedtak fattet av FNs sikkerhetsråd. Iraks diktator Saddam Hussein nekter FNs våpeninspektører å komme inn i Irak. Selv om den irakiske og den israelske regjeringen på ingen måte kan sammenliknes, minner Sharons avvisning av FN dessverre mye om Saddams uforsonlige linje overfor Sikkerhetsrådet. Saddam risikerer å bli angrepet av USA. Noen slik fare løper ikke Ariel Sharon.

  • Israelerne har i mange år vært skeptiske til FN, som de mener har ført en for proarabisk linje. Men det er grunn til å minne om at det var verdensorganisasjonen i New York som opprettet den israelske staten gjennom et vedtak i 1947.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer